szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szigetvári polgármester egy fórumon az állattartásból vett példával illusztrálta, hogy szerinte miért kellene a hátrányos helyzetű gyerekeket külön tanítani.

Vass Péter, Szigetvár független polgármestere két hete egy fórumon az integrált oktatás ellen szólalt fel, a hátrányos helyzetű és beteg gyerekeket pedig a beteg malacokhoz hasonlította - számolt be az RTL Klub.

Vass Péter azt mondta: "vicc az, hogy az egészséges gyerekeket és a hátrányos helyzetű és nem teljesen száz százalékos gyerekeket tulajdonképpen egy iskolában taníttatjuk. Ezt az állattartában úgy csináljuk, sokkal humánusabb, hogy az egészséges malacokat értelemszerűen átvisszük az utónevelőbe. A gyengébbeket külön rakjuk, minőségibb kaját adunk nekik, és megpróbáljuk felhozni arra a szintre, hogy a jobbak közé kerülhessenek."

A polgármester az RTL Klubnak azt mondta, továbbra sem tartja szerencsétlennek a kijelentést, mert mint mondta, ő maga állatorvos, és csak szemléletesebbé akarta tenni a példát. Mint mondta, szerinte jobb volt az a korábbi rendszer, hogy voltak kisegítő iskolák, ahol jobban, megkülönböztetett figyelemmel lehetett a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!