szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tetszett a főpolgármesternek, amit írtunk róla, nekiment publicistánknak, Ceglédi Zoltánnak.

"Azt mondta, hvg.hu? Hogy hívják? Ne haragudjon, csak azért kérdeztem a nevét, mert el akartam dönteni, hogy hívjak-e pszichológust, vagy sem" – kérdezett vissza a Budapestinfóról tudósító kollégánknak Tarlós István főpolgármester.

Pszichológust nem kellett hívni, mert nyilvánvalóan nem az a Ceglédi Zoltán (mellesleg: politikai elemző, aki olykor véleménycikkeket publikál a hvg.hu-n) volt ott, aki szerdán "Tarlós bevezeti az e-hazugságot?" címmel írt egy publicisztikát arról, sehol sincs az évekkel ezelőtt beígért elektronikus jegyrendszer.

Tarlós István most azzal vágott vissza, hogy Ceglédi "súlyos lelki sérült fiatalember, mert hoztam én erre valamit, csak nem akartam tapintatból szóba hozni a dolgot". Arra számítottunk egyébként, Tarlós a sajtótájékoztató elején, vagy legalábbis kérdés nélkül hozza szóba a cikket, hiszen gyakorlata a nem tetsző írások véleményezése, de megvárta első kérdésünket.

"Az ön kollégájának állandó jellegű társa a beállítottságban a volt BKK-vezér.(...) Mondja azt, hogy kövér vagyok, lóg a szemhéjam, csúnya a fülem, fáj neki, hogy kirúgtam a Vitézyt, de ne az intézkedésbe kössön bele."

A beállítottságot nem fejtette ki bővebben, azonban Vitézyre is tett már elsőre igencsak félreérthető megjegyzést.

Tarlós felidézte, kapott már olyan levelet is, amiben azt írták, nem szavaznak rá, mert nem tetszik a füle.

"Soha nem a szépségemért szerettek, nem belvárosi tánciskolában nőttem fel. Miért pont a fülem?"

Azt sajnálja, hogy "a mosogatórongyok beszerzésével kapcsolatos kérdéseit" nem neki tette fel kollegánk, "a súlyos lelki sérült fiatalember". Tarlós szerint a az elektronikus jegyrendszer ügyét a korábbi BKK vezérigazgató menedzselte, "sírásig hatoló kérdés volt ez számára". A főpolgármester szerint viszont sok probléma volt a tenderkiírásból, szerződésmódosításokra volt szükség, pontosítani kellett a műszaki és technikai követelményeket, ami a tapasztalatlanságából fakadt. A projekt legutolsó dátuma 2017 vége, ami a finanszírozási keret érintetlenül hagyásával is tartható a főpolgármester szerint. A BKK egyébként már csütörtökön reagált Ceglédi Zoltán írására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!