szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vona Gábor szerint magyar miniszerelnök még nem süllyedt ilyen mélyre, mint Orbán Viktor hétfőn a parlamentben.

"Ma Orbán Viktor a parlamenti vitánk során lesüllyedt a saját bulvármédiája szintjére. Olyat tett, amit eddig miniszterelnök nem: az olimpiai pályázattal és a korrupcióval kapcsolatos konkrét felvetésekre nem volt képes miniszterelnöki módon, érvekkel válaszolni, ehelyett reszkető, bosszúéhes kocsmapolitikussá töpörödött" – mondta a hvg.hu-nak Vona Gábor, a Jobbik elnöke arra reagálva, hogy napirend előtti felszólalásának viszontválaszában Orbán Viktor azt mondta neki: nem ő az, aki más férfiak szoknyája mögé szokott bújni.

Vona előzőleg arra kérte a miniszterelnököt, hogy az olimpia ügyében ne bújjon Tarlós István szoknyája mögé, vagyis ne takarózzon azzal, hogy az olimpia budapesti ügy.

A Jobbik elnöke a történtekről hétfő este azt mondta: „Sajnáltam és szántam őt, mert egy kiégett, megroggyant embert láttam magam előtt vagdalkozni, aki nagyon félti a hatalmát. A minden alap nélküli homoszexuális vádaskodás úgy tűnik, hogy a kormányfő számára valamilyen rejtélyes okból személyes rögeszmévé vált. Természetesen nem kívánok Orbán Viktornak erre a szintjére lesüllyedni. A stílus maga az ember. Én továbbra is a higgadt és kulturált vitákban hiszek, legyenek azok bármilyen kemények.”

Arra a felvetésre, hogy Vona Gábor nem provokálni akarta-e Orbán Viktort azzal, hogy ő is egy férfi, Tarlós István szoknyája mögé bújással vádolta, a Jobbik elnöke azt mondta: egyáltalán nem, teljesen közkeletű mondás, hogy valakinek a szoknyája mögé bújni.

A szoknyás hasonlat elhangzása után Vona Gábor egyébként felszólalásra jelentkezett, hogy személyes megtámadtatásra hivatkozva válaszolhasson. Ezt Kövér László házelnök nem látta indokoltnak, és erről meg is szavaztatta az Országgyűlést. A kormánytöbbség leszavazta Vona válaszlehetőségét. Később Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a házbizottság összehívását kezdeményezte az ügy tisztázására.

Nem először melegezték le Vonát

November elején  akormánypárti Riposzt, illetve a Tv2 közölt lejárató anyagot a Jobbik elnökéről, amelyben a transzvesztita előadóművész Terry Blackre hivatkozva azt állították, hogy Vona a 2000-es évek elején melegpartik rendszeresen résztvevője volt.  A jobbik elnöke másnap méltatlannak, a Fidesz mocskos kampányába illeszkedőnek nevezte és sajtótájékoztatón utasította vissza a vádakat.

„Minden, amit Terry Black mondott, az hazugság. Én büszke heteroszexuális vagyok.” – mondta akkor.

Vona-Szabó Krisztina, a Jobbik-elnök felesége másnap nyílt levélben kérte Orbán Viktor feleségét, Lévai Anikót, hogy beszéljen a férjével és kérje meg, hogy ne legyen óvodás, ne legyen piti és ha van vér a pucájában, ne a sajtóban mocskolódjon, hanem üljenek le és beszéljenek a magyarországi ügyekről.”

Orbán Viktor ezt sem hagyta válasz nélkül: „Orbán Viktor politikusként, Magyarország kormányfőjeként hozzá van szokva, hogy minden alapot nélkülöző hazugságokkal, kitalált magánéleti karaktergyilkosságokkal igyekeznek lejáratni, sokszor a családját is megalázzák; sajnos ez is a politikusi munka része. Van, aki ezt képes férfiasan kezelni, és van, aki inkább az asszony mögé bújik. Lévai Anikó - ellentétben a hazug és szélsőséges Jobbik-pártmédiát létrehozó Vona-Szabó Krisztinával - nem vesz részt pártpolitikai csatározásokban." – írta akkori közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivője. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt