szerző:
Tetszett a cikk?

Az egyik a belváros, a másik Érd. A posta és a párt egymásra mutogat.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Több olvasónk arra hívta fel figyelmünket, hogy egészen furcsa szórólapokat kaptak Érden, ugyanis nem az ott induló Turcsán Szabolcs, hanem a fővárosban induló Csárdi Antal szórólapjait kapták meg. Az ok egészen banális. Turcsán a Pest megyei 1. számú választókerületben indul, aminek a központja Érd és ide tartozik még Diósd, Pusztazámor, Sóskút, Tárnok és Törökbálint, míg Csárdi a budapesti 1-esben méretteti meg magát, ami az V. kerületet, az I. kerületet, a VIII. kerület egy részét és a IX. kerület egy részét foglalja magába.

Ezt, a Budapestre szánt lapokat szórták ki Érden:

©

Felhívtuk a rajta szereplő telefonszámot (olvasónk, amikor észlelte a hibát napokkal ezelőtt, neki senki nem vette fel a telefont), Csárdi kampánycsapatából azt mondták, tudnak a hibáról, azt a posta követte el, de egy nap után leállították a szórást. Azt nem tudta megmondani, hány szórólap ment rossz helyre, az LMP sajtóosztályához irányított minket, ahonnan eddig nem kaptunk választ.

Válaszolt a Magyar Posta viszont:

Az LMP Csárdi Antal szórólapjait a Pest megyei 01. választókerületbe kérte terjeszteni február 12-től. A kiadványok terjesztése a szerződésben foglaltak szerint megkezdődött, és még aznap érkezett a jelzés, hogy azonnal állítsa le a Magyar Posta a kiadványok kézbesítését, mivel azokat a Budapest 01-es választókerületbe szánták. Az első napon (február 12-én) mintegy 2 ezer kiadványt már kézbesítettek a postások Érden és Diósdon. A terjesztés folytatását a módosított körzetben, azaz a fővárosi 01. választókerületben hamarosan megkezdi a Magyar Posta.

(A kiemelt képen Csárdi Antal 2014-ből, MTI fotó.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

Helyi népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina

Helyi népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van