szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szél Bernadett szerint nem lehet olyan miniszterelnöke az országnak, aki " minket fenyeget és aláz a nemzeti ünnepünkön és egy szakrális vallási ünnepen bejelenti, hogy tömegesen listáz minket".

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az LMP szolgálatra jelentkezik az ország helyreállítása érdekében és azokért, akiket méltánytalanság ért az elmúlt 28 évben – mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt szombaton Budapest belvárosában, sajtótájékoztatón.

Az LMP társelnöke szerint kormányváltó hangulat van, minden választót szavazásra buzdított. "Szerezzük vissza a saját becsületünket. Nem lehet ennek az országnak olyan miniszterelnöke, aki minket fenyeget és aláz a nemzeti ünnepünkön és egy szakrális vallási ünnepen bejelenti, hogy tömegesen listáz minket" – fogalmazott.

Arra is kérte a választókat: tegyék lehetővé, hogy egy erős LMP legyen a parlamentben vagy a kormányban. Leszögezte: a demokrácia és a jogállam helyreállításában mindenkivel együtt tudnak működni, mert Magyarország nem lehet "illiberális, autokratikus vagy féldiktatúra állapotban".

Az LMP politikusai a civil életből érkeztek és nem a saját pecsenyéiket sütögetik. Nincs szükségük Polt Péter legfőbb ügyészre ahhoz, hogy elkerüljék az igazságszolgáltatást – tette hozzá.

"Én egy 41 éves, kétgyermekes édesanya vagyok, aki életem végéig elszámolgattam volna a statisztikákat a Központi Statisztikai Hivatalban, ha nem történt volna az országunkban az, ami megtörtént" – közölte.  

Csárdi Antal, a párt budapesti, belvárosi képviselőjelöltje szerint új szemléletű képviselőkre van szükség, hogy a főváros beruházásait ne gazdasági érdekek döntsék el. Véget kell vetni annak, hogy Felcsúton és Hódmezővásárhelyen döntsenek Budapest sorsáról – mondta.

Szél Bernadett kérdést kapott arról, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint az LMP okolható majd azért, ha nem nyer az ellenzék, amire kijelentette: az LMP mindent megtett az országos és a legszélesebb körű együttműködésért. Még szombat délelőtt is azon dolgoztak, hogy az ellenzék a lehető legtöbb mandátumot nyerhesse meg.

Szél Bernadett kérdésre cáfolta azt a hírt, miszerint szakadna az LMP. Arra reagálva, hogy Kövér László fideszes házelnök ellenzéki csalástól tart, a Kúria döntését idézte, amely szerint a kormány jogellenesen kampányolt a Fidesz javára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyerekek személyes adatainak gyűjtéséért perelték be a TikTokot

Gyerekek személyes adatainak gyűjtéséért perelték be a TikTokot

Szerbiában megmérték a vakcinák hatásosságát: a nagy vesztes az, akit nem oltottak be

Szerbiában megmérték a vakcinák hatásosságát: a nagy vesztes az, akit nem oltottak be

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo