szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Országszerte számos iskolából küldtek órarendeket a Független Diákparlamentnek középiskolás diákok, amelyekből kiderül: van, akinek akár 40 tanórája is van egy héten.

És ebben még nincsenek benne a különórák, fakultációk, valamint az otthoni tanulásra szánt idő – számol be az RTL Klub Híradója.

A beküldött táblázatok azt mutatják, hogy egy szakgimnazistának egy nap 11 órája is lehet, egy 9.-es gimnazistának pedig kétszer 8 és egyszer 9. Sok helyen kezdődnek nulladik órákkal a tanítási napok, és több iskolában dupla testneveléssel zárnak a diákok a hetedik-nyolcadik órában.

Ezek szerint – jegyzik meg a riportban – hiába tüntettek a fiatalok tavasszal a leterheltség ellen, a probléma ebben a tanévben sem szűnt meg.

A csatorna megkereste emiatt az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahonnan azt a választ kapták, hogy az órarendet az iskolák állítják össze. Hozzátették még, hogy "az erősen politikai színezetű akciók helyett a Független Diákparlamentnek is van lehetősége a szakmai párbeszédre, és javaslatokat fogalmazhat meg az új Nemzeti alaptantervről."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzzel jutalmazzák azokat a közmunkásokat, akik gyorsan átlépnek a versenyszférába

Pénzzel jutalmazzák azokat a közmunkásokat, akik gyorsan átlépnek a versenyszférába

Marabu Féknyúz: Ezek nem a járványadatok

Marabu Féknyúz: Ezek nem a járványadatok

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal