szerző:
hvg.hu

Az egészségügy nem üzlet címmel közli a Magyar Hírlap a Kásler Miklós emberminiszterrel készült interjúját. Az Emmi vezetője szerint a NAT is időben kész lesz.

Az egyetemekhez hasonló kancellári rendszert valószínűleg nem vezetnek be a kórházakban, de a pénzügyi fegyelmet ki akarják kényszeríteni – többek közt erről beszélt Kásler Miklós a Magyar Hírlapnak. Az emberi erőforrások minisztere azt is mondta, egyértelműen ellenzik a fizetős ellátás beemelését a közegészségügybe. Mint mondta, nem többszintű, hanem egységes állami ellátást akarnak, ahol mindenkinek minden típusú ellátás díjmentesen biztosított.

Kásler kitér arra, hogy a magánüzlet és a közegészségügy sok területen összekeveredik, például ideje lenne az állami kórházakból kiszorítani a magánpraxisokat. További kérdés, hogy a magánpraxist is vivő orvosok munkaideje hogyan fed át a közellátásban vállalt feladatukkal. (A Népszava értesülése szerint az első lépésekhez már elkészült a minisztériumi tervezet.)

A hálapénz kérdéséről a miniszter nem beszélt.

Székely László szívsebész ügyéről elmondta, hamarosan lezárul a vizsgálat, amely bonyolult, mert plasztikai és szívsebész szakértőt is be kellett vonni.

Kiss B. Attila operaénekes került a Budapesti Operettszínház, Zalán János jelenlegi igazgató a Pesti Magyar Színház élére - közölte a miniszter. A kinevezéseket a szakmai zsűri javaslatára tette meg.

Kásler szerint egyelőre tartható a Nemzeti alaptanterv 2019 szeptemberére tervezett bevezetése, most folynak a korrekciók, amelyekhez számtalan észrevételt kaptak. A miniszter emellett utalt arra, hogy átalakítások várhatók a Nemzeti Kulturális Alapban is, hogy az megfelelhessen "a kor kihívásainak".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Összehajtható windowsos okostelefonok jöhetnek

Összehajtható windowsos okostelefonok jöhetnek

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Éveken át vett fel családi pótlékot egy férfi Szegeden, pedig nem is járt volna neki

Éveken át vett fel családi pótlékot egy férfi Szegeden, pedig nem is járt volna neki

100 millió dollárral fizette le a világ leghíresebb drogbárója a mexikói elnököt

100 millió dollárral fizette le a világ leghíresebb drogbárója a mexikói elnököt

Kosárlabda-Eb-t rendezne Magyarország

Kosárlabda-Eb-t rendezne Magyarország