szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiderült, hogy hány kilakoltatás történt a moratórium lejárta óta.

Az utóbbi negyedévben csaknem ezer, az idei évben összesen több mint 2400 kilakoltatás történt – írja az atv.hu a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok alapján.

A lap azt írja, július óta összesen 919 kilakoltatás történt az országban, a kilakoltatási moratórium májusi lejárta óta pedig ez a szám összesen már 2274. Hozzáteszik, ha az egész évet nézzük, akkor valamivel magasabb az ingatlannal kapcsolatos végrehajtások száma, 2405.

Az adatok szerint július és október között (III. negyedév) a kilakoltatások csaknem kétharmadát (65 százalék, 601 eset) a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki, de voltak egyéb okból végrehajtott kilakoltatások is – lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 191, önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 38, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 7, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 82 kilakoltatás zajlott le.

 2016-ban 3474, 2017-ben pedig 3667 kilakoltatás történt a nyilvántartás szerint, a moratórium tavaly novembertől ez év áprilisának végéig volt érvényben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!