szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt minisztere felháborodva olvasott Borkai Zsolt ügyeiről.

Balog Zoltán volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt vezetőjét megkérdezték a Borkai-ügyről, ő viszont azt mondta, nem látta a videókat, de felháborodva olvasott a történtekről.

Balog Zoltán szerint döntő dolog, hogy közpénzből történt-e, ami történt, véleménye szerint ez dönti el, hogy erkölcsi vagy büntetőjogi kategória-e Borkai ügye.

Az ügyben Balog Zoltán szerint szükséges erkölcsi ítéletet mondani, egyben szomorúnak nevezte, hogy mindenki, akiről botrányos felvételek kerültek ki ebben a kampányban, megnyerte a saját körzetét.

Az önkormányzati választás eredményével kapcsolatban Balog elmondta, hogy szerinte az ellenzék jobb, mint korábban, ugyanakkor úgy látja: a nemzeti-polgári közösség szempontjából az isteni pedagógiának is van szerepe a történtekben. Szerinte a „mi úgy is csak nyerni tudunk” hamis biztonságérzetének vége van, és a hatalmi arroganciának is, amely azt gondolja, mindent megengedhet magának. Hozzátette: van egy abszolút erkölcsi mérce, amit nem szabad állítgatni. A tízparancsolatot nem lehet újraírni hetente, csak azért, mert nem sikerült betartani, mondta.

Arra a kérdésre, hogy a magyar kormány miért barátkozik olyan rezsimekkel, amelyek keresztényeket üldöznek, Balog Zoltán azt válaszolta: türk nyitás nemcsak Magyarországnak fontos, hanem az Európai Uniónak is. Hozzátette: ezekben az országokban a vezető kultúra az iszlám kultúra, amit tudomásul kell venni.

 „A mi célunk az, hogy a keresztények vissza tudjanak térni a szülőföldjükre”

 – tette hozzá a volt miniszter, aki emlékeztetett rá, hogy minisztersége idején jött létre a keresztényüldözés elleni államtitkárság az EMMI-ben, amelynek célja az volt, hogy valóságos segítséget nyújtsanak.

Balog Zoltán sajtótalálgatásnak nevezte az erről szóló híreket, hozzátéve: az a református közösség, amelyhez tartozik, elég erős és autonóm ahhoz, hogy maga döntse el, ki vezesse.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Itthon

Püspök lehet Balog Zoltán volt Emmi-miniszterből

A miniszterként bukott Balog Zoltán a református egyházban érhet a csúcsra – írja a friss HVG, ehhez a reformátusok még szabályt is módosítottak. Vélhetően nem a miniszteri teljesítménye alapján szolgál rá új pozíciójára.