szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Koalíciós kormányzásra készül, lehet, még két helyettese lesz.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Karácsony Gergely főpolgármester már a megválasztása előtt egy hvg360-interjúban jelezte, ha ő nyer, koalíciós kormányzásra készül Budapesten, ami azt jelenti, helyettesei az őt támogató pártok lesznek. Akkor Molnár Zsolt MSZP-s erős ember nevét lehetett hallani, de a neve azóta lekerült a napirendről, pártigazgató lett.

A Népszava most azt írja, Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata, valamint Kerpel-Fronius Gábor lesz várhatóan Karácsony Gergely helyettese, és még tovább bővülhet a stáb.

  • Gy. Németh DK-s fővárosi politikus, elnökségi tag. A XVII. kerületben indult polgármesterjelöltként, de nem nyert, kompenzációs listáról került be.
  • Ahogy Tüttő Kata is (MSZP), ő az V: kerületben indult polgármesternek, ő sem nyert.
  • Kerpel-Fronius (Momentum) az előválasztáson indult, majd a XIII. kerületben lett képviselő. Ha elfogadja a főpolgármester-helyettesi pozíciót, a körzetben időközi választást kell kiírni.

A Népszava azt írja, a tervek szerint Karácsony a héten mutatja be a teljes csapatát. Regnáló polgármestert nem választhat helyettesnek, a közgyűlésben pedig Tüttőn és Gy. Némethen kívül csak a momentumos Havasi Gábor került be az ellenzéki kompenzációs listáról. Kerpel-Fronius „külsős” helyettes lehet. Ahogy a negyedik és esetleg ötödik helyettes is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

Szokatlan módon csökkent a kórházak adóssága

Szokatlan módon csökkent a kórházak adóssága

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni