szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabó Tímea szembesítette az Emmi egy helyettes államtitkárát a kérdéssel, de választ nem kapott.

Mint arról beszámoltunk a Népszava nyomán, levelet kaptak pénteken a kórházigazgatók, amelyben arról értesítették őket, hogy egy "titkos kormányhatározattal" gyakorlatilag létszámstop lépett életbe az egészségügyben, november 6-a után visszavonásig csak megbízási szerződést köthetnek az intézmények, új jogviszonyt azonban nem létesíthetnek, így nem vehetnek fel orvosokat, nővéreket sem.

Az Országgyűlés Népjóléti bizottságának keddi ülésén Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője rákérdezett az Emmi helyettes államtitkáránál, Csiki Zoltánnál, hogy ez kinek az ötlete volt, és hogy miért történik most ez az egészségügyben, aki azonban

nem tudott válaszolni a kérdésre.

Szabó azt írta később közösségi oldalán, Csiki időt kért, hogy ezt kommunikálják, úgy tudjuk, azt is mondta, hogy "vizsgálják" a kérdést.

A Párbeszéd politikusa hozzátette, elképesztőnek tartja, hogy miközben nincsenek orvosok és ápolók, a kormány most gyakorlatilag még a pályakezdő orvosok elhelyezkedését is akadályozza.

Frissítés: megszólalt a kórházfenntartó. Nincs létszámstop, ha valakit szükséges felvenni, felvehetik, mondták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél