szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Mi Hazánk Mozgalom is indít jelöltet a győri polgármesterválasztáson, a párt színeiben Géber József lenne Borkai Zsolt utódja. Vele együtt így már öten indulnak a januári megmérettetésen.

Géber Józsefet jelöli Győr polgármesterének a Mi Hazánk Mozgalom. Gébert a párt elnöke, Toroczkai László mutatta be kedden, és elmondta: Győr az idei önkormányzati választások során a botrányok, a korrupció és a politikai zsarolások szimbólumává vált, amely az egész országban rányomta a bélyegét a választásra.

Toroczkai azt is hozzátette, tavaly hirdették meg a harmadik utat, amelynek lényege, hogy "se Gyurcsány, se Orbán", és ez Győrben vált igazán szükségessé, ahol egy tisztességes és rendpárti polgármester kell a város élére.

Géber Józsefet néprajzkutatóként és erdőgazdálkodóként mutatták be, de az Azonnali kiszúrta, hogy a férfi tudományos munkája mellett vőfélyként is tevékenykedik.

A sajtótájékoztatón Géber azt mondta, hogy

adventben várunk a fény megszületésére, de Győr egy megújulást is vár, amelyhez szeretne polgármesterjelöltként, később pedig polgármesterként hozzájárulni.

Azt is elmondta, hogy megválasztása esetén kivezetné a várost "abból a mocsárból, amelybe az elmúlt években került". Az MTI híre szerint a programját pontosabban nem lehetett megismerni, mert azt csak később mutatják be.

Borkai Zsolt hiába nyert az október 13-i önkormányzati választáson, azóta belebukott a szexbotrányába és a korrupciós vádakba, emiatt 2020. január 26-án új választást tartanak Győrben, amelyen Géberrel együtt már öt jelölt indul. A Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust indítja, az ellenzéki pártok pedig Pollreisz Balázst, az MSZP városi elnökét. A harmadik induló egy budapesti vlogger, Ábrahám Róbert, míg Balla Jenő független önkormányzati képviselő is újra ringbe száll a polgármesteri címért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Ingyen kampány a győri fideszes polgámester-jelöltnek

A hét végén nem csak az kapott Győr legnépszerűbb és egyetlen napilapjából, aki elő is fizetett rá: szembetűnő módon valamiért rengeteg postaládában ott volt szerte a városban a Kisalföld legújabb száma – írta az azonnali.hu.

Rich Lesser: Szénadót mindenhova!

Rich Lesser: Szénadót mindenhova!

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak