szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombaton több tucat békési településen nem volt áram, többször üzletek is elsötétültek. Vasárnap már Csongrád megye déli részén is áramingadozások vannak, Bács-Kiskunban a rendőrséget is kivezényelték az áramszünet miatt.

A hétvégére betett a fagyos időjárás az NKM Zrt-nek, szombaton már hajnalban elment az áram több békési településen, majd estére már helyreállították az zúzmarától leszakadt, vagy megsérült vezetékek, trafók kijavítását. - értesült a beol.hu. Dombegyházán, Mezőberényben, Kevermesen és Magyarbánhegyesen is kihűltek a házak, mivel a még a vegyes tüzelésű kazánok biztonságos működéséhez is szükséges a villanyáram, de sok helyen az internet sem üzemelt, a boltok is bezártak.

Már szombaton délután kiadott egy közleményt a szolgáltató, amelyben türelmet kértek a lakosoktól, és azt is közölték, hogy az ország minden pontjáról berendeltek munkatársakat, akik folyamatosan hárították el a meghibásodásokat. Vasárnap viszont már Csongrád megye déli településeiről jelzik, hogy szombat este óta ingadozik az áramellátás, egymást figyelmeztetik, hogy áramtalanítsák a készülékeiket, mert a folyamatos ingadozástól, azok elromolhatnak, ezt pedig nem téríti a szolgáltató. Sok dél-alföldi településen élő azon háborodott fel, hogy évről-évre emeli a szolgáltató a díjakat (nem a lakossági, hanem a vállalkozók és önkormányzatok számára értékesített áramdíj), de az esetleges áramszünetek nem jelentkeznek a számlákban.

Facebook-oldalán nem sokkal dél után az NKM azt közölte, hogy az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma 5-8000 ezer között mozog szerda óta naponta. Jelenleg 1800 alatt van az érintett ügyfelek száma. Az üzemzavar főként a településeken kívül, a külterületeken élőknél okozott áramkimaradást.

A police.hu arról adott ki közleményt, hogy Bács-Kiskun megyében vonultak ki néhány településre az áramkimaradás miatt, hogy a közbiztonságot védjék.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

A kormány lakástámogatási programja csak a jómodú keveseknek segít

A kormány lakástámogatási programja csak a jómodú keveseknek segít