szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Európai Néppárt elnöke hamarosan találkozik Orbán Viktorral, és a februári választmányon bemutatja saját értékelését.

Elkészült a Bölcsek Tanácsának jelentése a Fideszről – ezt maga Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke jelentette be Twitter-oldalán.

A politikus, valamint a három bölcs – Herman Van Rompuy, Hans-Gert Pöttering és Wolfgang Schüssel – személyesen is találkozott Brüsszelben. Tusk azt ígérte, hogy hamarosan tárgyal az érintett pártok vezetőivel, így Orbán Viktorral is, ezután értékeli a jelentést, amit a február 3-án kezdődő néppárti választmányon mutat be.

Az viszont nem derült ki Tusk bejelentéséből, hogy ugyanezen a választmányon már döntenek-e a Fidesz sorsáról. A Bloomberg hírügynökség délelőtti cikkében még azt írta, hogy az Európai Néppárt valószínűleg elhalasztja a szavazást, mert egyelőre nem tudnak megegyezni a bölcsek jelentéséről. Tusk közleményéből azonban úgy tűnik, hogy azóta sikerült megoldani a nézeteltéréseket.

Múlt héten az EPP képviselőinek nagy többsége megszavazta azt a parlamenti határozatot, mely szerint Magyarországon romlott a jogállamiság helyzete. Orbán Viktor ezután azt nyilatkozta, hogy csak az olasz, a spanyol és a német néppárti képviselők támogatásának köszönhető, hogy nem léptek ki azonnal.

A magyar miniszterelnök egyébként a februári EPP-választmány idején Rómában mond beszédet Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel, a Liga vezetőjével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Donald Tusk odamondott az illiberális válságkezelésnek

Donald Tusk odamondott az illiberális válságkezelésnek

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

Még a hétvégén is fagyni fog

Még a hétvégén is fagyni fog