szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Emmi szerint a "higiénés szabályok fokozott betartása mellett" újra gyógyíthatnak a 65 év feletti orvosok, ápolók, nővérek.

Az egészségügy továbbra is számít a 65 év feletti orvosokra és szakdolgozókra címmel adott ki közleményt pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Ebben arról írnak, hogy a tárcavezető Kásler Miklós

pénteken visszavonta a 65 év feletti egészségügyi dolgozók közvetlen egészségügyi betegellátás alóli mentesítésére vonatkozó utasításokat.

Március közepén, a kialakult járványügyi helyzet miatt, Kásler arra kérte azegészségügyi szolgáltatókat, hogy a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók ne találkozzanak személyesen betegekkel – emlékeztet az Emmi. A személyes betegellátás alól felmentett orvosok és szakdolgozók telefonon vagy elektronikus csatornákon vették fel a betegek kórelőzményét, tanácsot adtak, illetve e-receptet rendeltek.

A meghozott intézkedéseknek és a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően május 4-e óta fokozatosan újraindulhattak az egészségügyi ellátások, írja közleményében az Emmi, amely szerint "a higiénés szabályok fokozott betartása mellett már biztonsággal visszatérhetnek a korábban a sérülékeny csoportba tartozó orvosok, ápolók, nővérek".

Magyarázatot vár Káslertől a Magyar Orvosi Kamara

A MOK azt kéri az Emmi miniszterétől, hogy hozza nyilvánosságra az ellátórendszer átalakításának tervét és ennek forgatókönyveit, mert a válsághelyzetben való működéséről csak levélben érkezik információ az egészségügyi dolgozóknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új telefont tervezget a Huawei

Új telefont tervezget a Huawei

GKI: Év végén 9 százalék körül lehet a magyar recesszió

GKI: Év végén 9 százalék körül lehet a magyar recesszió

70,3 milliárdos forgalma volt tavaly a kormánykedvenc New Land Mediának

70,3 milliárdos forgalma volt tavaly a kormánykedvenc New Land Mediának