szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az akciót szervező csoport szerint a kar vezetése küldette le az egyetemi gondnokot, hogy távolítsa el szolidaritásuk jeleit.

Szinte azonnal eltávolították az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának bejárata elől azokat a piros-fehér szalagokat, amelyeket a jogászhallgatók tettek ki, jelezve: szolidaritást vállalnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival.

Így nézett ki kedd reggel a bejárat:

Szemeszternyitó szolidaritás! Mától az ájk hallgatóinak is van lehetősége kifejezni a szolidaritásukat az szfe...

Közzétette: Jogász Sejt – 2020. szeptember 7., hétfő

Egy órával később pedig így festett:

❗️ Az ELTE ÁJK vezetése beállt abba a sorba, akik megakadályozzák, hogy a hallgatóik kifejezzék szolidaritásukat más...

Közzétette: Jogász Sejt – 2020. szeptember 7., hétfő

Az akcióról beszámoló JogászSejt nevű Facebook-csoportban azt állítják: a kari vezetés küldte ki az egyetemi gondnokságot, hogy távolítsák el a tiltakozás nyomait.

Az ELTE ÁJK vezetése is beállt abba a sorba, akik megakadályozzák, hogy a hallgatóik kifejezzék szolidaritásukat más egyetemtársaikkal.

– írták.

A jogászhallgatók további akciókat ígértek mindaddig, míg az SZFE autonómiájának ügye nem rendeződik. Szegeden is hasonló módon álltak ki egyetemisták az SZFE mellett, és az ő szalagjaikat is leszedették a Szegedi Tudományegyetem épületéről.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájának csorbítása ellen vasárnap tiltakoztak élőlánccal a kuratórium és Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök lemondását követelve. Az egyetemen sorra mondanak fel a tanárok, a tanév is csúszással kezdődik a bejáratot elbarikádozó diákok miatt.

 

Gulyás: Az egyetemisták nyugodtan tüntethetnek

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Parti Nagy Lajosnak a következő szavakból kellett ihletet merítenie: blokád, berobban, pénzelvonás, megérkezés, válás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Krisztus szavaival pirítottak Vidnyászkyra keresztény értelmiségiek

Közel tucatnyi neves vallás- és filozófiatörténész, klasszika filológus állt ki Karsai György, a Színház és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájának vezetője mellett, akit hazafiatlansággal vádolt az egyetem tulajdonosi jogait gyakorló alapítvány kuratóriumának elnöke, Vidnyánszky Attila.

Csúszhat az EU-s országjelentések publikálása

Csúszhat az EU-s országjelentések publikálása

Radar360: Orbán 100 ezer embernek ígért béremelést, Trump mégsem olyan jó vállalkozó

Radar360: Orbán 100 ezer embernek ígért béremelést, Trump mégsem olyan jó vállalkozó

David Attenborough karanténprogramját mi is megirigyelhetjük

David Attenborough karanténprogramját mi is megirigyelhetjük