Készül a második családvédelmi akcióterv, de ennél többet nem tudni róla

Készül a második családvédelmi akcióterv, de ennél többet nem tudni róla

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A családügyi miniszteri posztra jelölt Novák Katalin új otthonteremtési és családvédelmi csomagot ígért a népjóléti bizottságban. A családvédelmi akciótervért felelős államtitkár Zsigó Róbert lesz.

Pénteken tartották a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt Novák Katalin meghallgatását az Országgyűlés népjóléti bizottságában.

A területért eddig államtitkári rangban felelős politikus azt mondta, hogy

minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készül, és erről hamarosan egy javaslatot is a kormány elé terjeszt.

Novák nem fejtette ki pontosan, hogy milyen elemei lesznek a programnak, annyit közölt, hogy „a cél az, hogy az új programmal még több embert tudjanak elérni".

A Fidesz alelnöke elmondta azt is, hogy egy második családvédelmi akciótervre készülnek, igaz, erről sem árult el többet, későbbre ígért tájékoztatást. Annyit azonban közölt, hogy

a parlamenti államtitkára az agrártárcánál most is államtitkári posztot betöltő Zsigó Róbert lesz.

Az eddig az Emmi államtitkáraként dolgozó Novák hozzátette, hogy továbbra is eddigi csapatával dolgozna tovább, és nem költözne másik kormányzati épületbe.

A politikus a meghallgatáson azzal érvelt, hogy már az eddigi intézkedéseikkel is pozitív trendeket indítottak el, és azok szerinte már látszódnak is a statisztikai adatokon. Példaként említette a növekvő a gyermekvállalási kedvet, a házasságkötések emelkedő, és a válások csökkenő számát.

A bizottsági meghallgatás után kilenc képviselő támogatásával és három elutasításával támogatták Novák Katalin miniszteri kinevezését.

Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke tehát október elsejétől a családokért felelős tárca nélküli miniszter lesz. A miniszterelnök a döntést a családok életszínvonalának megvédésével indokolta.

Hozzászólások