szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester szerint 2022-ben lesz az ellenzék legnagyobb és talán az utolsó esélye.

„Magyarország az autoritarizmus felé csúszik. Megmentheti Budapest főpolgármestere?” Ezzel a címmel adta el a Yahoo News a magyarországi helyzetről készült riportját. Karácsony Gergely úgy fogalmazott a cikkben: „most valós esélyünk van Orbán ellen, a legnagyobb esély, amink az elmúlt tíz évben volt.” De azt is hozzátette, szerinte „2022 lehet az utolsó esély, ha Orbán hatalomban marad, teljes lehet a demokratikus intézményrendszer kiüresítése”.

Azzal nem mondott újdonságot, hogy elismételte, az ellenzéknek egységre van szüksége a Fidesz legyőzéséhez. Az már váratlanabb volt, hogy arról beszélt,

el kell kerülni, hogy a választás csak Orbán Viktorról szóljon.

Ehelyett arról kell szerinte egy jövőképet felmutatni, hogy miként lehetne javítani a gazdaság és az egészségügy helyzetét, „még csak ki sem kellene mondanunk Orbán nevét”.

A riport arra is kitér: míg az ellenzék Budapesten népszerű, a kisebb településeken Orbánt sokan a konzervatív értékek őrzőjének tekintik, a saját védelmezőjüknek a sötét erők elleni harcban. Tessely Zoltán fideszes képviselőt szólaltatták meg erről, aki azt mondta, „a miniszterelnök energiát ad az embereknek”, "egy jó érzést". Ráadásul a járványt is össze lehet kapcsolni a menekültválság kérdésével, Tessely szerint „Coviddal fertőzött emberek jöttek” az országba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret