szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti Jahn Ferenc és a hatvani Albert Schweitzer kórház dolgozói is kollégájukat gyászolják.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

„A koronavírussal folytatott hosszú küzdelem után” elhunyt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház egyik betegszállítója, aki 1993 óta dolgozott az intézményben. A kórház a Facebook-oldalán azt írta, hogy kollégájuk „számos krónikus betegsége ellenére mindvégig lelkiismeretesen végezte munkáját”, mindig számíthattak rá.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház oldalán is hasonló gyászhír jelent meg. Mint közölték, a koronavírus okozta betegség, a Covid-19 szövődményében, hosszú küzdelem után elhunyt az intézmény főorvosa, radiológusa.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: addig 15 egészségügyi dolgozó vesztette életét a járvány következtében.

Korábban a Magyar Orvosi Kamara nyitott oldalt a honlapján az elhunyt kollégák emlékére. A listájukon jelenleg 16 orvos, ápoló, mentő és beteghordó szerepel. A Jahn Ferenc kórház és az Albert Schweitzer Kórház munkatársa nincsen köztük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

Nem bír a kemény marsi talajjal a NASA robotvakondja, leállítják

Nem bír a kemény marsi talajjal a NASA robotvakondja, leállítják

A hó pénteken sem olvad el, sőt, lesz, ahol még több esik

A hó pénteken sem olvad el, sőt, lesz, ahol még több esik