szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jövő év elejétől a Miniszterelnökséget vezető miniszter felel az uniós források felhasználásáért.

Egy kedd este megjelent kormányrendelet szerint 2021 január elsejétől kezdve a Miniszterelnökséget vezető miniszter lesz a kormány európai uniós források felhasználásáért felelős tagja. Ezt a posztot jelenleg Gulyás Gergely tölti be.

A rendelet szerint a miniszter feladata lesz, hogy előkészítse az európai uniós források felhasználásához kapcsolódó kormányzati döntések végrehajtását szolgáló szabályozásokat, illetve biztosítsa az ágazati és területi szereplők közötti koordinációt is.

Ugyancsak feladata lesz, hogy javaslatot tegyen az európai uniós források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikai tevékenység irányítási, finanszírozási, intézményi, ellenőrzési és szabályozási rendszerének kialakítására, fejlesztésére, vagyis lényegében mindenről az ő javaslata alapján dönthetnek.

A mostani rendelet szerint a jövőben Gulyás fog tárgyalásokat folytatni az Európai Unió intézményeivel az európai uniós források felhasználásával, valamint az operatív programok végrehajtásával kapcsolatos kérdésekben. Mindez azért is érdekes, mert éppen Orbán Viktor és lengyel kollégájának vétója miatt nincs megállapodás az uniós költségvetésről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Idecsalta, majd éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait egy vendéglős

Idecsalta, majd éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait egy vendéglős

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen