szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az égvilágon semmit nem tud a Szájer-ügyről az Információs Hivatal, így azt sem, lehetett-e bármelyik külföldi szolgálatnak köze ahhoz, hogy a brüsszeli buli utáni rendőri intézkedés híre kiszivárgott a belga sajtóban – legalábbis ezt állította a magyar hírszerzés vezetője, Bunford Zsolt dandártábornok a parlament nemzetbiztonsági ülésén.

Egyebek mellett a Szájer-ügyről is kérdezték az ellenzéki politikusok az Információs Hivatal képviselőit a parlament szerdai nemzetbiztonsági ülésén, de érdemi válaszokat ebben a kérdésben nem igazán kaptak – tudta meg a hvg.hu.

Úgy tudjuk, a zárt ülésen az IH-főigazgató Bunford Zsolt részéről az hangzott el, hogy a hírszerzés nem tudott Szájer József magánéletével kapcsolatos kockázatokról, de hangsúlyozták: ez nem is az ő feladatuk lenne. Arról sem tudnak, hogy lehetett-e bármelyik külföldi szolgálatnak köze ahhoz, hogy a brüsszeli buli utáni rendőri intézkedés híre kiszivárgott a belga sajtóban. „Ha nem is ezekkel a szavakkal, de azt válaszolták, hogy vagy igen, vagy nem” – fogalmazott lapunknak az egyik jelenlévő. Arra a felvetésre, hogy a belga hatóságok ilyen esetekben értesíteni szokták a magyar társszerveket, Bunford Zsolt dandártábornok azt mondta, hogy még nem tart ilyen szakaszban az eljárás, egyelőre tehát nem kaptak jelzést.

Szájer József november 27-én, péntek este vett részt Brüsszelben egy szexbuliban, amivel megszegte a belgiumi kijárási tilalmat. Állítólag a szomszédok értesítették a rendőrséget a túl nagy zaj miatt, a bulit szervező David Manzheley viszont azt állította, ez nem igaz, név szerint tudja, ki hívta ki a rendőröket.

Egy olyan ember, aki szintén ilyen bulikat szervez, főleg időseknek, csak ő pénzt kér érte, én meg nem. Szóval rontottam az ő üzletét. A lakók azért sem lehettek, mert a szomszédok szinte kivétel nélkül melegek, gyakran részt vesznek a partikon is. Most is szóltam nekik, mint máskor, hogy ez lesz, tudjanak róla.

Szájer mindenesetre az ereszcsatornán próbált menekülni a helyszínről, de a rendőrök egy járókelő segítségével beazonosították és igazoltatták, hátizsákjában pedig drogot találtak. Ő tagadta, hogy a drog az övé lett volna, és azt állítja, nem fogyasztott kábítószert, mindenesetre a botrány kirobbanása után egy nappal kilépett a Fideszből. Azt megelőzően már lemondott az EP-képviselői mandátumáról is, igaz, eredetileg csak elviselhetetlen lelki terhekkel magyarázta visszavonulását.

Borítóképünk jobb szélén Bunford Zsolt, a kép november 23-án készült, amikor Szijjártó Péterrel együtt átadták az Információs Hivatal Kríziskezelő Központját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hann Endre hvg360

Medián: A Szájer-ügy a Fidesz esélyein rontott, a homoszexuálisok megítélésén nem

Gyakorlatilag mindenki hallott az elmúlt egy hétben Szájer József ügyéről és a többség szerint súlyos botrányról van szó - ez derül ki a Medián HVG-nek készített felméréséből. A fideszesek közül többen gondolják azt, hogy ártott az eset a kormánypártnak és a jobboldali szavazók döntő többsége abban is egyetért, hogy magánügy, ha egy politikus homoszexuális.

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói

Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói