szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A diákoknak középszinten a pénzügyekről is kellett szöveget írniuk.

Az Eduline, a HVG és a hvg.hu oktatási szakportálja közzétette az idei középszintű németérettségivel kapcsolatos információkat.

Mint írták, az első, az olvasott szöveg értését mérő részben a diákoknak egyebek mellett tanárral készített interjúval kellett megbirkózniuk. Ez a feladat összesen négy szöveget tartalmaz, amelyeket el kell olvasni.

Az írásbeli második feladatsora a nyelvhelyességi tudást méri, a diákoknak abban összesen három feladatot kellett megoldaniuk. Az Eduline úgy tudja, hogy a tanulóknak külföldi önkéntes munkáról, az e-sportról és a Bécs alatti csatornahálózatról is kellett olvasniuk.

Az idei középszintű németérettségi utolsó, íráskészséget mérő részében többek között hétvégi programötletekről és pénzügyekről szóló szöveg szerepel. Az egyik szöveget 80-100, a másikat 100-120 szóban kell kifejteniük a vizsgázóknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!