Videó: A csődtől féltek, de a maszkgyártás megmentette őket
Vállalkozás

Videó: A csődtől féltek, de a maszkgyártás megmentette őket

Alig két hete a szombathelyi Styl ruhagyár védőmaszkok gyártásába kezdett. Ez annyira bevált nekik, hogy – miközben több más helyi vállalkozás a csőd szélére került – megtarthatták az összes alkalmazottukat, sőt növelniük kellett a kapacitást. Most naponta 20 ezer darabot képesek legyártani, amit azonnal értékesítenek is, elsősorban önkormányzatok részére, illetve adományba adnak kórházaknak. A maszkok mosható, fertőtleníthető textilből készülnek, de a napokban elkezdik a légszűrős maszkok fejlesztését. Riportunk Szombathelyről.

MTI Vállalkozás

Befektetési jegyek mikrovállalkozásoknak

Május 22-től már mikrovállalkozások is vásárolhatnak befektetési jegyeket a T-Online Magyarország Zrt. által, az Erste Bank Hungary Rt. pénzügyi szolgáltatói és az Erste Bank Befektetési Rt. befektetési szolgáltatói hátterével működtetett [origo] klikkbankon keresztül.

hvg.hu Vállalkozás

Munkaerőtámogatást nyújt kis cégeknek a Shell

Azok a kis cégek, amelyek leginkább anyagi források híján nem tudják időben teljesíteni a szerződéseiket, Angliában a Shell Step program keretében lehetőséget kapnak arra, hogy két hónapig plusz munkaerőt vegyenek igénybe, amelynek költségeit az olajipari cég fedezi.

MTI Vállalkozás

Csütörtöktől új kereskedelmi törvény

Csütörtökön hatályba lép az új kereskedelmi törvény, amely kimondja, hogy a beszállítóval szemben tilos visszaélni a jelentős piaci erővel. A törvény tartalmaz további megszorításokat is

MTI Vállalkozás

Mit ellenőriz az APEH június 30-tól?

Június 30-án lejár a színlelt szerződésekre adott moratórium, addig a foglalkoztatók még büntetlenül rendezhetik a színlelt megbízási vagy vállalkozási szerződésekkel foglalkoztatott dolgozóik jogviszonyát. Ha mégsem teszik ezt meg, akkor elveszíthetik a törvény által felkínált kedvezményt, azaz visszamenőleg is ellenőrizhetik a cég szerződéseit.

MTI Vállalkozás

Internetes szolgáltatásokat indít az IPOSZ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) internetes cégkatalógust és internetes áruház szolgáltatást indít június elejétől. Az elektronikus cégkatalógus információt nyújt majd a katalógusban lévő vállalkozásokról az ügyfelek számára.

MTI Karrier

Már 4260 munkavállaló egy éves járulékmentességgel

Egyre több mikro-, kis- és közepes vállalkozás veszi igénybe a regisztrált álláskeresők foglalkoztatásához igényelhető egy éves teljes járulékmentességet: az év eleje óta április végéig 3182 cég nyerte el a kedvezményt 4260 olyan álláskeresőt alkalmazva, akik már legalább 3 hónapja szerepelnek a nyilvántartásban – közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.

MTI Vállalkozás

E-bevallás: vannak, akik még nem is regisztráltak

Az adóhatósághoz eddig mintegy 61 ezer cég elektronikus egyéni adó- és járulékbevallása érkezett meg, ebből körülbelül 49 ezret az elektronikus út használatára kötelezett cégek küldtek be, a többiek önkéntesen választották ezt a formát - tájékoztatta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökhelyettese.

MTI Vállalkozás

Az APEH az adam megszüntetését javasolja

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az adóhatósági adómegállapítás (adam) megszüntetését javasolta a törvényelőkészítőnek, de érdemben nem tárgyaltak még róla - erősítette meg Vámosi-Nagy Szabolcs, az APEH elnökhelyettese.

hvg.hu Vállalkozás

Hét tipp, hogy egy cég versenyben maradjon!

A piacvezető cégek akkor működnek igazán sikeresen, ha képesek arra, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljanak a piaci kihívásokra. Íme hét ötlet a hatékonyság, s a versenyképesség növelésére!

MTI Karrier

Alkotmánybírósághoz fordultak az egészségügyi dolgozók

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) nem akarja ellehetetleníteni az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetét (EDDSZ). Legalábbis a kamara állítása szerint. A szakszervezet viszont Alkotmánybírósághoz fordult jogorvoslatért.

hvg.hu Gazdaság

Módosuló céges jogszabályok – segít a Cégjog 2006

Május végétől kapható a HVG Cégjog 2006 című különszáma, mely szakminisztériumi, illetve jogász szakértők közreműködésével szerkesztett kommentárokkal igyekszik eligazítani mindenkit, aki céget alapít, cégadatain változtat, céget átalakít vagy megszüntet.

hvg.hu Vállalkozás

Esküvő a neten

Egy-két közhelytől eltekintve átgondolt honlapnak számít az Esküvőszervező honlap, melynek hiányosságait vette górcső alá Pécsi Ferenc, a hvg.hu honlapszakértője.

hvg.hu Vállalkozás

Ecopoly: kameravégen a nőcsábászképző (videó)

Az amerikai minta alapján álítólag lassan már egy éve működő Nőcsábászképző kuriózumnak számít Magyarországon. Az ötlet mégsem nyerte el az RTL Klubon nemrég vetített Ecopoly műsor zsűrijének tetszését. A hvg.hu azonban lencsevégre kapta a csábítókat.

Vállalkozás

Mire számíthatnak a július 1-e után színlelten szerződők?

Akár tízmilliós bírsággal is számolhatnak azok a vállalkozások, amelyek a moratórium után nem alakítják át, vagy szüntetik meg színlelt szerződéseiket. A hatóság a vizsgálat során ellenőrizheti a cég biztonsági kameráinak felvételeit, s összevetheti a szerződések tartalmával is, írja a Napi Gazdaság.

MTI Vállalkozás

Könnyebben vehetnek fel Széchenyi hitelt az IPOSZ-tagok?

A Széchenyi Kártya igénylés és forgalmazás területére vonatkozó feladatok elvégzésére keretmegállapodást írt alá szerdán az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a KA-VOSZ Zrt. Az IPOSZ szerint a megállapodás növelheti a tagok hitelképességét.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Mit ér a szállítmányozók szava?

Horváth Zsolt Csaba, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) helyettes államtitkára egyetért a szállítmányozók véleményével, hogy őket is be kell vonni a kormány és a közúti fuvarozók között folyó tárgyalásokba, mert tevékenységük elválaszthatatlan egymástól. Nem tartja viszont indokoltnak azt, hogy külön rendeletben szabályozzák a szállítmányozói tevékenységet.

A Zöld pokol az egyik olyan hely, ahol most sem állt meg az élet

A Zöld pokol az egyik olyan hely, ahol most sem állt meg az élet

A kínai hivatalnokok felelőssége a világjárványért

A kínai hivatalnokok felelőssége a világjárványért

Lélegeztetőgépek kezelésére tanítják be a védőnőket Szegeden

Lélegeztetőgépek kezelésére tanítják be a védőnőket Szegeden

Így gyógyítják a koronavírusos betegeket Spanyolország egyik legnagyobb kórházában – videó

Így gyógyítják a koronavírusos betegeket Spanyolország egyik legnagyobb kórházában – videó

Az összes Lada árát megemelték

Az összes Lada árát megemelték

Halep és a pozitívumok - két évig lehetek wimbledoni címvédő

Halep és a pozitívumok - két évig lehetek wimbledoni címvédő

Ötös lottó: a nyertesek és a nyeremények

Ötös lottó: a nyertesek és a nyeremények

Járványkórház lehet az Európai Parlament egyik épülete

Járványkórház lehet az Európai Parlament egyik épülete

A címlapról ajánljuk