MTI Karrier

Módosul a munkakapcsolatot igazoló bizonyítvány kiadása

Olyan létszámban jelentkeztek az utóbbi időben a cégek, önkormányzatok, civil szervezetek, egyesületek az állami támogatások igénybe vételéhez szükséges hatósági bizonyítványért, hogy 25 dolgozót kellett átcsoportosítani erre az osztályra az ellenőrzésektől, s napi 10-12 órás munkával sem győzték a rengeteg ügyet.

Vállalkozás

A Magyar Telekom cáfolata

Bíróság elé viszik a Magyar Telekomot alkalmazottai című cikkünkre reagálva a Magyar Telekom szerkesztőségünkbe eljuttatott cáfolatát alább közöljük.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Bíróság elé viszik a Magyar Telekomot alkalmazottai

Egy hónapja a Magyar Telekom 42 alkalmazottja beperelte a munkaadót, amely szerintük jogsértést követett el, amikor egy éve kiszervezte a telefonos ügyfélszolgálati tevékenységét négy erre a célra alapított cégbe. Az információszolgáltatáshoz, a tudakozóhoz, illetve a kézikapcsoláshoz tartozó összes alkalmazottat - a vezetők kivételével - a jogutód Rework Kft. állományába helyezték. A kiszervezettek tartanak elbocsátásuktól – munkájuk egy részét állítólag már most is diákok végzik. Még nem találkoztak új munkaadójukkal, a Rework kft. vezetőit telefonon sem tudják utolérni. Magyarázattal senki sem szolgál.

MTI Karrier

Regisztrálják az EU-s munkavállalókat a finnek

A finn munkaügyi hatóságok szeretnék tudni, hogy hány más európai uniós állampolgár dolgozik az országban és milyen feltételekkel. Ezért a hét elejétől a finn munkaadóknak kötelességük jelenteni minden, általuk regisztrált információt a finn munkaügyi hatóságoknak az EU-tagországokból érkező dolgozókról.

MTI Itthon

Lendvai: kellemetlen változás az adórendszerben

A fiskális politika már nem elegendő, a nagy költségvetési hiány okait szerkezeti reformmal lehet megszüntetni, mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Ilyen lehet többek között az adórendszert érintő nem éppen kellemes változás.

hvg.hu Tech

Az SAP regionális megoldás-központokat hoz létre a kkv-knek

Az SAP AG bejelentette, hogy saját és partnerei tapasztalatára építve olyan regionális megoldás-központokat hoz létre, amely lehetővé teszik, hogy tovább bővítsék a világ legnagyobb, kis- és közepes vállalatok (kkv-k) számára kifejlesztett iparág-specifikus üzleti szoftvermegoldások portfolióját.

hvg.hu Tech

A Microsoft aktívan belépett a kisvállalkozások támogatásába

Az IDC friss tanulmánya szerint az európai ICT szektor másfél millió új munkahelyet teremt a következő négy évben, s ezek 60 százaléka valamilyen kapcsolatban lesz szoftverekkel. E munkahelyek közül minden harmadik Microsoft platformra épülő vállalkozásban jön létre.

hvg.hu Vállalkozás

Mibe kerül egy franchise hálózathoz csatlakozni?

Nemzetközi viszonylatban a független vállalkozók 70 százaléka megy tönkre az indulást követő öt éven belül, miközben a franchise átvevők mindössze 7-8 százaléka kényszerül üzlete bezárására. Dr. Mandel Katalin, a Dakexpo Kft. franchise-tanácsadója a rendszerben rejlő lehetőségekre, illetve azok költségeire hívja fel a figyelmet.

HVG Vállalkozás

Jó hírért költik

Nyilvánosságot követelnek eseti jótékonysági akcióiknak a cégek, miközben Magyarországon ma még fehér hollónak számít a társadalmilag felelős vállalati magatartás, és csak elvétve készülnek erről szóló éves jelentések.

hvg.hu Vállalkozás

Csökkent a vállalkozók bizalma

Az idei év első negyedévében mért K&H kkv bizalmi index értéke +4-ről -4 pontra csökkent. A 8 pontos visszaesés egyik fő oka az országgyűlési választások miatt kialakult átmeneti bizonytalanság, másfelől a vállalatvezetők negatív várakozásai a hitelek kamatszintjének emelkedésével kapcsolatban. Ezt a borúlátást némileg árnyalta, hogy a kis- és középvállalkozók bíznak abban, hogy az elkövetkező egy évben a közterhek csupán minimálisan növekednek.

hvg.hu Vállalkozás

Gondűzés helyett sokkhatás az interneten

Inkább sokkoló, mintsem gondűző az erre a névre hallgató apartmanház honlapja. A hvg.hu honlapszakértője többek között hiányolta az oldalról az alapinformációkat, ugyanakkor megtévesztőnek talált néhány fölösleges kiemelést. Hogy mit kellett volna másképp, megtudhatjuk Pécsi Ferenc honlapkritikájából.

MTI Vállalkozás

Pénzügyi vállalkozásokra is panaszkodnak

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) 1.040 fogyasztói panasz érkezett az első negyedévben, 18 százalékkal több, mint egy évvel korábban és 8,6 százalékkal több, mint a tavalyi utolsó negyedévben. A panaszok egy része pénzügyi vállalkozásokra és bankokra is vonatkozott. A 322 lezárt panaszügy 22,4 százaléka bizonyult megalapozottnak.

MTI Vállalkozás

Vb-2006: milliárdokba kerül az angol munkaadóknak

Egy felmérés szerint összesen több milliárd fontos kárt okozhatnak a cégeknek azok a brit munkavállalók, akik munkaidejükben interneten követik majd a pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság történéseit.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan alapítsunk külföldi céget?

Mint általában, egy amerikai cég alapításánál is az első és legfontosabb kérdés a cégforma kiválasztása. Ez meghatározhatja, hogy mennyi adót kell fizetnünk, és olykor a befektetők számát is. A hvg.hu összeállításából kiderül melyik cégforma milyen előnyökkel és milyen hátrányokkal járhat.

MTI Vállalkozás

Parragh: nagyobb szerep jut a kamaráknak

A kamara szerint az államháztartási reform sikeres végrehajtása érdekében szükséges a köztestületi gazdasági kamarák jog- és hatáskörének bővítése több területen is. Többek között ezt tartalmazzák a Magyar Kereskedelmiés Iparkamara (MKIK) legutóbbi küldöttgyűlésén elfogadott, a kamarai rendszer megerősítésére a vállalkozók versenyképességének növelése érdekében kidolgozott tézisek.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Kiket és miért fenyeget a félmilliós APEH-bírság?

Néhány napja járt le az elektronikus adóbevallások beadásával kapcsolatos moratórium, de az adóhivatal legfrissebb adatai szerint mintegy 2900 kötelezett még mindig nem regisztrálta cégét. Rájuk a jogszabály értelmében 500 ezer forintos bírságot szabhatnak ki, ha nem tudják igazolni mulasztásuk okát. Ugyanez vonatkozik az újonnan alakult vállalkozásokra is, ha az alapítástól számított 8 napon belül nem tesznek eleget kötelezettségüknek. A hvg.hu a regisztrációk elmaradására kereste a magyarázatot.

MTI Vállalkozás

Kollektív szerződésekről is tárgyalnak

Az elmúlt néhány évben Magyarországon is egyre jobban megerősödött az ágazati párbeszéd, jelenleg már 34 ágazatban tartanak fenn folyamatos kapcsolatot a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek - tájékoztatott Gonda Zsolt, az Ágazati Párbeszéd Központ Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója.

hvg.hu Vállalkozás

Vevőcsalogató garanciák

Mennyit ér a visszafizetési garancia termék vagy szolgáltatás esetében? Hány valódi vásárlót hozhat a cégnek ez a módszer? Wolf Gábor, a hvg.hu marketingszakértője sokkal nagyobb a vevőcsalógató ereje van ennek a marketingeszköznek, mint a legtöbb cég azt gondolná.

Megszavazták Svájcban, hogy ne lehessen arcot eltakaró ruhadarabot viselni

Megszavazták Svájcban, hogy ne lehessen arcot eltakaró ruhadarabot viselni

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Törökbálintnál mutatta meg egy merész sofőr, mit ne csináljunk soha a lerobbant autónkkal (videó)

Törökbálintnál mutatta meg egy merész sofőr, mit ne csináljunk soha a lerobbant autónkkal (videó)

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

A címlapról ajánljuk