szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Franciaország után New Yorkban is jobban lazíthatnak majd a dolgozók.

A város, amely sosem alszik - ezt szokták New Yorkra mondani, most mégis éppen itt kapnak nagyobb lehetőséget a városlakók, pontosabban a helyi munkáltatók alkalmazottai, hogy pihenjenek.

Rafael Espinal, a városi tanács tagja terjesztette elő azt a jogszabályjavaslatot, amely szerint 250 dolláros bírságot is kaphat az a cég, amely elvárja a dolgozóitól, hogy munkaidő után felvegyék a telefonjukat vagy válaszoljanak az emailjeikre - írja az abcnews.go.com. Espinalt a tavaly Franciaországban elfogadott, hasonló törvény inspirálta.

A szabály New Yorkban a legalább tíz főt alkalmazó cégekre vonatkozik majd, és a panaszokat a Városházán működő fogyasztói ügyek osztályára nyújthatják be az érintettek.

Ha valakit azért bocsátanak el, mert nem válaszolt egy emailre munkaidő után, az 2500 dollár kártérítést kaphat, és természetesen az állásába is köteles őt visszavenni a munkáltatója.

Egy közelmúltbeli kutatás szerint a dolgozók több mint fele azt válaszolta, hogy legalább egyszer csekkolja a leveleit munka után, a hétvégén, illetve akkor is, amikor táppénzen van. Ez az arány már 2013-ban is 44 százalék volt.

A helyzet az okostelefonok elterjedésével csak romlott - hívták fel a figyelmet az Illinois Egyetem kutatói, akik a "telepressure" nevű jelenséggel foglalkoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem szavazták meg a svájciak a szabad munkavállalás korlátozását

Nem szavazták meg a svájciak a szabad munkavállalás korlátozását

Kiütötték otthon a Manchester City-t

Kiütötték otthon a Manchester City-t

Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen