szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2015-ben ígért fürdőt a pécsieknek Orbán Viktor, a projekt azóta nem indult el, a hozzá kapcsolódó sportcsarnok pedig Páva Zsolt polgármester szerint nem is fog megépülni. A közgyűlésen Páva egy a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-hez köthető furcsa pénzmozgásáról is beszélt.

2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök vidéki haknikörútja egyik állomásaként Pécsett járt, ahol Páva Zsolt polgármesterrel aláírtak  a Modern Városok Program pécsi fejlesztéseiről szóló megállapodást. Ennek fő eleme egy élményfürdő, valamint a hozzá kapcsolódó új sportcsarnok és uszoda volt, melyről azóta sem derült ki semmi – például az sem, pontosan hova is épülne.

A város most 800 millió forintos uniós támogatásból korszerűsíti a Lauber Dezső sportcsarnokot, a közgyűlésen pedig felmerült a kérdés, nem-e szembe ez a fejlesztés a Modern Városok programban beígérttel. Páva Zsolt szerint az élményfürdőhöz kapcsolódó sportcsarnok valószínűleg nem fog megvalósulni, de az uszoda még tervben van.

A közgyűlés egy másik naprendi pontja szerint a Pannon Filharmonikusok Pécs Nonprofit Kft. (PFZ) lemond a neki járó önkormányzati támogatás (évi 100 millió forint) feléről a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) számára. A ZSÖK az önkormányzat cége, a PFZ pedig a ZSÖK-é. A kulturális bizottság nem tárgyalta az előterjesztést, de állítólag az érintett cégek maguk kérték mindezt. A kérdésre azonban, hogy miért van szükség egyáltalán a ZSÖK kisegítésére, nem érkezett válasz - írta a Szabad Pécs.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törökbálintnál mutatta meg egy merész sofőr, mit ne csináljunk soha a lerobbant autónkkal (videó)

Törökbálintnál mutatta meg egy merész sofőr, mit ne csináljunk soha a lerobbant autónkkal (videó)

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják