szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

A Danone elnök-vezérigazgatója a részvényesek közgyűlése előtt megerősítette szándékát: nem akar kiemelt nyugdíjat, ami pedig törvényesen járna neki.

Emmanuel Faber azt is közölte a részvényesekkel, akik 98%-os többséggel jóvá is hagyták a döntését, hogy nem kívánja felvenni azt a pénzt sem a távozásakor, ami akkor jár egy elnök-vezérigazgatónak, ha vállalja, nem megy át a konkurenciához. Összesen 28 millió euróról mondott így le az elnök-vezérigazgató a France-Inter rádió szerint. A fizetését persze azért továbbra is felveszi Emmanuel Faber elnök-vezérigazgató a Danone-nál, ez évi 2,8 millió euró.


A kapitalizmus kritikája

Valószínűleg csak Franciaországban fordulhat elő, hogy az ország egyik legnagyobb vállalatának vezetője a részvényesek előtt keményen bírálja a globális kapitalizmust, amely "elviselhetetlen mértékben megnövelte a szakadékot a szegények és a gazdagok között az elmúlt évtizedekben. Megfeledkeztünk arról, hogy a létezés fontosabb, mint a birtoklás. Ma mindenki csak arra törekszik, hogy minél többet birtokoljon a Föld javaiból, minél többet fogyasszon! Ily módon azonban elpusztítjuk a Földet!" – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató a részvényesek közgyűlése előtt a Le Monde beszámolója szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az év könyves sikere Amerikában az Obama-memoár

Az év könyves sikere Amerikában az Obama-memoár

Fidesz-közeli kommunikációs szakembert neveztek ki az SZFE intézetének élére

Fidesz-közeli kommunikációs szakembert neveztek ki az SZFE intézetének élére

Az Ab nem marasztalta el Handó Tündét

Az Ab nem marasztalta el Handó Tündét