Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
A Magyar Turisztikai Ügynökség bevallottan a miniszterelnök legidősebb lánya befolyásával tevékenykedik, a cikkben az ajánlott helyek között a TIborcz István tulajdonában lévő BDPST Group Zrt. érdekeltségeibe tartozó éttermeket láthatjuk.
Fizetett cikkben reklámozza Budapest turisztikai célpontjait az állami tulajdonban lévő Magyar Turisztikai Ügynökség a New York Times hasábjain, szúrta ki a 444.
„Fedezze fel a magyar főváros gazdag örökségét és stíluskavalkádját, a barokk várpalotától és a modern kulturális központtól kezdve a Michelin-csillagos éttermeken át a Pazar termálfürdőkig.”
– írja a bevezetőben a szponzorált anyag.
A bevezető után egy fotó látható a Lánchíd budai hídfőjéről a Duna túloldalán az Országházzal, a hegyről fotózva. Alá azt írták:
„Budapest 19. századi fellegvárából, a város legmagasabb pontjairól lenyűgöző kilátás nyílik a Dunára.” A kép nem készülhetett a Citadelláról, amire illene a leírás. Valószínűleg a várból készítették, de a város legmagasabb pontja egyikre sem igaz.
A cikk taglalja többet között a megnézendő célpontok között a Halászbástyát, a Magyar Zene Házát, a Várhegyet, az Operaházat, a Párizsi Udvar szállodáját és a MÜPÁ-t is.
A cikkben megszólal Merker Dávid, a Hosszúlépés, járunk? nevű városi sétákat tartó cég alapítója és Zoboki Gábor építész is, a MÜPA tervezője. Az ajánlott éttermek között szerepel a Stand25 bisztró, az Onyx Műhely és a Flava Kitchen.
A Flava Kitchen a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Group Zrt. érdekeltségébe tartozik, a csoport executive sommelier-je Langó Tamás hosszan beszél a Budapest gasztronómiájáról szóló részben. Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya és Tiborcz István felesége a BDPST egyik cégének, a BDPST Konceptnek az ügyvezetője. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője pedig már elismerte, hogy az MTÜ tevékenységére nagyban befolyása van Orbán Ráhelnek.
Megszólal a cikkben Széll Tamás séf, a Stand és a Stand25 éttermek tulajdonosa és Niszkács Anna, az Onyx ügyvezetője is. Budapest gyógyfürdői is megjelennek a cikkben, zárásként azt tanácsolják a magyar fővárosba utazó turistáknak, fedezzék fel a város mind a két felét.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.