Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

Hirtelen nem is tudjuk, melyik sorát idézzük Krúbinak, az idei Kikeltető tehetségkutató felfedezettjének. Talán azt, hogy "mondtam is Tóninak ‘grat az új repülődhöz’ / ő csak annyit mondott: 'hát nem az enyém, de azért köz”, vagy azt, hogy: "de mégse merjük elhagyni a mosdónk / mert csak a húgy- és szarszagban érezzük magunkat igazán otthon". Jobb, ha a teljes fellépést végighallgatjuk további gyöngyszemekért.

Régóta tartja magát a mondás, hogy hazánkban igazán csak a feelgood, boldogságról, közhelyekről szóló hiphop sikeres kereskedelmileg, ezért kevesen próbálkoznak a műfaj hagyományaihoz jobban illő, társadalomkritikus, gúnyos szövegekkel. Vagy ha valaki próbálkozik is, nem tudja igazán ötletesen megragadni azt a valóságot, ami körbevesz minket.

Krúbi ezen változtathat. A Keret blog által szervezett tehetségkutató, a Kikeltető egyik elődöntőjében fellépő rappernél külon számot érdemel a Schmuck Andor-fenomén, a magyar nagypolitika szereplői pedig egy koszos WC-ben futnak össze, mindehhez néhány zavaró klisét (egyelőre még túl sok az öncélú káromkodás és felesleges a ki, ha én nem? attitűd is) leszámítva, elég gúnyos szövegek társulnak. Mondhatni Bödőcs Tibor videóinak iróniája találkozik itt az Akkezdet Phiai városi látleleteivel.

Eszenyi Enikő és Mészáros Lőrinc egy számban:

Orbán és Gyurcsány találkozása egy mosdóban (a teljes videóban 18.00-tól)

Kendrick Lamar szelleme Budapesten:

Krúbi elődöntős műsorának köszönhetően a Kikeltető döntőjébe is bejutott, ahol december 9-én lép majd fel a többi döntős, illetve a KLOGGS és a Halál;orgazmus társaságában a Toldiban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bicsérdi Ádám Kult

L.L. Junior nem értette, drMáriás megáldotta – 5 éves a legkülöncebb hazai zenekar

Próbáljuk meg leírni ezt a zenekart egy mondatban: diszkópunk, amely a VHK, a Tudósok és a Bizottság hagyományát viszi tovább. Ne, inkább mondjuk róluk azt, hogy egy színházi performanszhoz közelítő koncerteket adó, súlyos filozófiai és társadalmi kérdéseket feszegető kollektíva. Na jó, íme nyolcezer karakter a méltán egyre több hívet gyűjtő, az ötödik születésnapját az A38-on ünneplő (halál;orgazmusról), amely L.L. Juniornak és a katolikusoknak is üzen.

Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból

Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben