szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövő évi Super Bowl közönségének azért kell majd a Maroon 5-val beérnie, mert Rihanna visszamondta a fellépését Amerika legnagyobb sport- és televíziós eseményén.

Egy hónapja derült ki, hogy az 52. Super Bowl félidős fellépője a Maroon 5 lesz. Eredetile azonban nem a kaliforniai zenekar lett volna a headlinere az amerikaifutball-bajnokság, az NFL döntőjének, hanem Rihanna – derítette ki a US Weekly. A lap szerint az NFL és a FOX tévétársaság nagyon szerette volna a 30 éves világsztárt a félidei show fellépőjének, de Rihanna visszautasította a felkérésüket Colin Kaepernick ügye miatt.

Mint ismert, Kaepernick 2016 óta nem játszhat, az NFL fekete listára tette őt, amiért a sportoló passzívan tiltakozott a Trump és az afroamerikaiak ellen elkövetett rendőri erőszak miatt. Colin Kaepernick a San Francisco 49ers irányítója volt, a 2016-os szezonban tiltakozási hullámot indított az Egyesült Államokban a rasszizmus, a színes bőrűeket ért atrocitások és túlkapások ellen: ő volt az első, aki a futballmeccsek előtt elénekelt himnusz alatt letérdelt. A példáját ugyan rengetegen követték, de az általa elindított tiltakozási hullám meg is osztotta az ország közvéleményét, és az NFL-es csapatok szurkolótáborait is.

Az üggyel Donald Trump amerikai elnök is többször foglalkozott: a térdelő játékosokat és csapattagokat durva szavakkal (sons of bitches), illette, akik nem tisztelik a zászlót és a himnuszt. Azt is követelte a csapatok vezetőitől, hogy rúgják ki őket. Ennek nyomán tavaly ősszel Roger Goodell, az NFL vezetője elrendelte, hogy a himnuszt minden játékosnak kötelező állva végighallgatnia, és amennyiben a játékos vagy a klubalkalmazott megsérti a szabályt, akkor a klub bírságot kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét