szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azért létezhetnek, mert a listán nem szereplők érzéketlenek a listán szereplőkkel szemben – írta a rendező.

Schilling Árpád kedd reggel játékra hívta a Facebook közönségét. Arra kérte őket, hogy küldjék el neki tíz olyan magyar művész nevét, aki a Fidesz–KDNP holdudvarához tartozik, nincs még hatvanéves és komoly hazai és nemzetközi reputációval bír. Hozzátette, hogy a Kossuth-díj nem ér, mert az csak egy adomány, amelyet a mindenkori kormány ad a kegyeltjeinek, és nem érnek azok az emberek sem, akik nem kormánykritikusak, de nem is támogatják a kormányt.

Tehát művész, nem egyszer használatos popsztár vagy giccshuszár, hazai és nemzetközi viszonylatban is jelentős, és a jelenlegi kormány feltétlen híve vagy minimum támogatója

– írta, később azonban eltávolította a bejegyzést, és létrehozott egy másikat.

Az imént kitettem egy posztot azzal, hogy tudnánk-e tíz nevet összerakni a nemzetközileg is elismert, a jelenlegi kormányt nyíltan támogató művészekből, hogy megértsük, kik azok, akiket követnünk kell ahhoz, hogy támogatásra érdemesek lehessünk. Be kellett látnom, hogy ez az út nem célravezető, könnyen személyeskedésbe és alpári trollkodásba fordul.
Ezzel együtt mégis fontosnak tartom, hogy lássuk, a rendszer nem működhet azok nélkül, akik korlátlanul gyűjtik be a javakat, és érzéketlenül nézik a többiek megaláztatásait. Listák igenis léteznek. A köztévében, a rádióban, az újságokban, a pályázatok ügyében döntő és a kitüntetéseket kiutaló bizottságokban, a közpénz felett őrködők hivatalaiban. A listák itt vannak velünk, és azért létezhetnek, mert a listán nem szereplők teljességgel érzéketlenek a listán szereplőkkel szemben. Ha a listákon nem szereplők egyszer fölfognák erkölcsi felelősségüket, és mernék bojkottálni a rendszert: nem adnának interjút, nem vennének át díjat, nem fogadnának el támogatást addig, amíg a listák léteznek, akkor volna esélye annak, hogy a nemzeti érdekekre hivatkozó potentátok esetleg változtassanak a szokásaikon. De ez a fajta szolidaritás egyelőre ismeretlen. A listázás pedig él és virul. A szolidaritás hiánya tartja fönn az oszd meg és uralkodj elvét!

"Az imént kitettem egy posztot azzal, hogy tudnánk-e tíz nevet összerakni a nemzetközileg is elismert, a jelenlegi kormányt nyíltan támogató művészekből, hogy megértsük, kik azok, akiket követnünk kell ahhoz, hogy támogatásra érdemesek lehessünk. Be kellett látnom, hogy ez az út nem célravezető, könnyen személyeskedésbe és alpári trollkodásba fordul" – kezdi a bejegyzést.

"Ezzel együtt mégis fontosnak tartom, hogy lássuk, a rendszer nem működhet azok nélkül, akik korlátlanul gyűjtik be a javakat, és érzéketlenül nézik a többiek megaláztatásait. Listák igenis léteznek. A köztévében, a rádióban, az újságokban, a pályázatok ügyében döntő és a kitüntetéseket kiutaló bizottságokban, a közpénz felett őrködők hivatalaiban.

A listák itt vannak velünk, és azért létezhetnek, mert a listán nem szereplők teljességgel érzéketlenek a listán szereplőkkel szemben. Ha a listákon nem szereplők egyszer fölfognák erkölcsi felelősségüket, és mernék bojkottálni a rendszert: nem adnának interjút, nem vennének át díjat, nem fogadnának el támogatást addig, amíg a listák léteznek, akkor volna esélye annak, hogy a nemzeti érdekekre hivatkozó potentátok esetleg változtassanak a szokásaikon. De ez a fajta szolidaritás egyelőre ismeretlen. A listázás pedig él és virul. A szolidaritás hiánya tartja fönn az oszd meg és uralkodj elvét!"

– írta Schilling a Facebookon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták az erőszakos tüntetőket Hollandiában

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták az erőszakos tüntetőket Hollandiában