szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Olyan szövegek hangzanak el a Katona József Színház színpadán, amelyekről biztosan soha senki nem gondolta, hogy eljutnak odáig.

Rubint Rella lánykérésének történetét százezren hallgatták meg, még egy egyszerű porszívóreklámra is több ezer lájk érkezik, ha elég csinos nőről van hozzá fotó; de hogy mindezt az ország legjobb színészei adják elő a Katona József Színház színpadán, az azért elég meglepő. Pedig ez történik: ebben a videóban például Ónodi Eszter mond fel egy Instagram-influenszár által #reklámként megjelölt szöveget:

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Katona a napokban online videósorozatot indított Monológ címen, amelyben a társulat színészei mondanak el a lehető legkülönbözőbb, az online térből vett szövegeket úgy, mintha azok színházi előadások monológjai lennének. „Óriási mennyiségű eredeti szöveg és tartalom vesz minket körül, Facebook-posztok, kommentek, influenszervideók, sorolhatnám. Felmerült bennünk, hogy nagyon izgalmas lenne ezeket az eredeti környezetükből kiragadni, és csavarni rajtuk egyet” – mondta az ötletről Fränk Barbara vezető producer.

A sorozat rendezője, Novák Kristóf ehhez hozzátette: „Rengeteg tartalom ömlik ránk nap mint nap az internetről: influenszerposztok, kommentek, videók. Ezt az impulzuskavalkádot szerettük volna megragadni a sorozattal. Fontos volt, hogy ne paródiák készüljenek, hanem önmagukban is értelmezhető alkotások.”

A sorozatnak azóta több új része is megjelent. Ebben például Rujder Vivien mondja el Rubint Réka unokahúga, Rubint Rella lánykérésének történetét, amelynek eredetijét 100 ezernél is többen izgulták végig a Youtube-on:

Tasnádi Bence egy szokatlan nyelvezetben megfogalmazott lakáshirdetést mond el:

Vízi Dávid pedig a Sör és Fű hiphop-zenekar Budapest című dalát adja elő monológként:

A sorozat összes része ezen a linken érhető el.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!