El lehet menni: a szakács, aki Londonba ment

El lehet menni: a szakács, aki Londonba ment

Utolsó frissítés:

Szerző:

Tetszett a cikk?

Gyertyás Csaba itthon egy felkapott budapesti étterem konyháján dolgozott, majd szülővárosában lett egy belvárosi étterem konyhafőnöke. Végigjárta a ranglétrát, ismerte a magyar vendéglátás sajátos világát, és ki is ábrándult belőle.

"Azt hiszem, csak látnom kellett, hogy odahaza minden a régi, a saját szememmel kellett meggyőződnöm róla, hogy nem változott semmi. A körülmények nem leptek meg, ahogy a munka hivatalos bejelentése körüli szokásos kavarás sem, de ennek ellenére csináltam. Egyszer az új főnököm úgy mutatott be a barátainak: őt hozattam Pestről. Akkor lett elegem."

Három és fél éve érkezett Londonba. Jelenleg egy négycsillagos szálloda konyhafőnöke. Dél körül érkezik, estig marad, a minimálbérnél jobban keres. Nem él nagy lábon Londonban, de elégedett a helyzetével.

Nézze teljes képernyőn hangos képriportunkat!

"Segíthetnek a jó kapcsolatok, de Londonban a teljesítmény és a tapasztalat az, ami igazán számít. Nem árt, ha az ember végigjárja a ranglétrát és rutint szerez. Egyébkent nem számít, hogy ki vagy, hogy szét vagy tetoválva, vagy éppen Lexusszal jársz, netalán biciklizel, csak az számít, amit tudsz. Otthon csak a kapcsolataim, barátaim révén szereztem munkát."

"Behívnak, főzöl, ha jó vagy, felvesznek."

Kolbászból van a kerítés? - El lehet menni

Cikksorozatunk szereplői mind sikeres magyarok. Akadnak, akik csak annyiban sikeresek, hogy az élethez elegendő pénzt tudnak keresni. Mások a karrierjüket építik, ranglétrákon lépegetnek fel vagy saját vállalkozásukat irányítják. Kiszámítható mindennapok, anyagi biztonság, új lehetőségek, ennyi éppen elég ahhoz, hogy egy sarokba szorított magyar elinduljon.

El lehet menni sorozatunk első részében Vojnár Évát mutattuk be, aki egy szállodában takarít.

 

A sorozat harmadik epizódjával augusztus hetedikén jelentkezünk.