Hihetetlen fordulat a hazai amerikaifutball-döntőben

Hihetetlen fordulat a hazai amerikaifutball-döntőben

Utolsó frissítés:

Fülöp Máté Szerző:

Tetszett a cikk?

Vasárnap izgalmas végjáték után 19-16-ra a Miskolc Steelers diadalmaskodott a Budapest Cowbells együttese felett a Magyar Amerikaifutball-szövetség (MAFSZ) kiemelt osztályának (HFL) döntőjében. Képeink a mérkőzésről.

Az első félidő egyetlen pontszerzését a borsodiaknak sikerült bemutatniuk, az irányító Vasyl Jordan passzát Anthony Benson húzta le az end zone-ban.

A fordulást követően gyorsan egyenlített a Cowbells, a rutinos futó, Cseperkáló Péter szerzett könnyű touchdown-t. A fővárosiak öt perccel a találkozó vége előtt a villámgyors válogatott futó, Roják Richárd gyönyörű akciójával fordítottak, igaz, az extra pontot blokkolták.
A rendkívül hosszú, és számos szabálytalansággal tarkított ellentámadás végén a miskolciak Eaton Demetrius Lamar futásával egyenlítettek, de hatalmas hibát követtek el, hiszen itt is blokkolták a jutalomrúgást. Az állás ekkor 13-13 volt.

A Cowbellsnek még lehetősége volt visszatámadni, de a pálya közepén elvesztette a labdát. A Miskolcnál ugyanakkor a következő játékban a mezőny egyik legjobbja, Troy Rice hibázott – kiverték a kezéből a játékszert –, s így újra a Cowbells jöhetett. A budapestiek egy hosszú átadás után, húsz másodperccel a vége előtt 20 yardra kerültek az end zone-tól, Szentirmai Zoltán pedig 16 másodperccel a vége előtt értékesítette a mezőnygólt.

A hazai szurkolók gyakorlatilag már a győzelmet ünnepelték, a kirúgást azonban Troy Rice az egész pályán keresztül cikázva visszahordta touchdown-ra, megszerezve ezzel a győzelmet csapatának.

Cheerleaderek kellékei a mérkőzés előtt.
©
Ösztönző szavak a Budapest Cowbells öltözőjében.
©
A Miskolc Steelers csapatának kivonulása előtt.
©
Érkezik a Budapest Cowbells
©
©
©
Kezdődik a mérkőzés.
©
Miskolcról kevesen érkeztek a lelátókra, de lelkesedésük alapján akár háromszor annyian is lehettek volna.
©
©
Melegítés a pálya szélén.
©
Bánfi Mihály (48) és Vasyl Jordan (9)
©
A Budapest Cowbells közönsége
©
Cseperkáló Péter (49) akcióban
©
©
Gyúrás a félidő vége előtt.
©
Vasyl Jordan (9) futása
©
Győzelem a nagy futás után.
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!


Elképesztő magyar sikerekkel és fájdalmas csalódásokkal készültünk a sport évére

Nagyítás fotógalériánk felidézi 2015 magyar sikereit, illetve az év leglátványosabb sportpillanatait.

Kijutottunk az Európa-bajnokságra

A 14. percben Priskin Tamás egy remek tekeréssel szerezte meg a vezetést, majd a második félidő végéhez közeledve egy öngóllal már 2-0 volt az állás.

Menny és pokol a kézilabda Final Four hétvégéjén

Egy katartikus győzelem és egy szívszaggató vereség: két legendás, hosszabbításban eldőlő meccset játszott a 2016-os Final Fourban a Veszprém férfi kézilabda csapata.

Hozzászólások