szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négyszáznegyven millió forintból, 93 ezer négyzetméteren építi fel Magyarország kicsinyített mását Jakabszálláson Nemes Dénes - olvasható az Urbanista blogon.

A településen sportrepülőtér is található, így a Magyarkertnek nevezett park a levegőből is élvezhető lesz majd. Ami a méretet illeti, nagyjából 13 focipályányi földet képzeljünk el. A botanikuskert hétezer négyzetméter vízi élőhelyet létesít a Homokhátság azon vidékén, ahol a szárazság igen komoly gondokat jelent. Magyarország 3200 települését egy-egy növény jelzi majd, amiket a következő két évben ültetnek el - írja a blogger. A légi felvételekért, valamint részletekért látogasson el az Urbanista blogra.
hvg.hu Napi merítés

Mit ígér az LMP Budapestnek?

Pár napja az LMP is előrukkolt Budapest-programjával. Bár nem tartalmaz olyan látványos elemeket, mint az MDF "szélcsatorna-tisztítása" vagy a Jobbik tehervillamosai, de elég sok mindenre kiterjed - olvasható az Urbanista blogon.

hvg.hu Napi merítés

A nyolcadik kerületről cikkezik a New York Times

Domján Manó és Baglyas György ötlete - hogy a Józsefvárosban vezessenek városnéző túrákat - 2008-ban elnyerte az Év legígéretesebb fiatal vállalkozása címet, 2009-ben pedig az Európai Bizottság „Jó Gyakorlatként” azonosította tevékenységüket. Tegnap a New York Times írt róluk és persze a nyolcadik kerületről - olvasható az Urbanista blogon.

hvg.hu Napi merítés

Hogyan vonzzunk turistákat egy faluba?

Néhány hónapja volt egy egyetemistáknak-főiskolásoknak hirdetett verseny, ahol a Miskolci Egyetem három hallgatója alkotta Girl Power csapatának műve lett az első helyezett egy kicsiny falu marketingtervével – olvasható az Urbanista blogon.

Itt az európai minimálbér-javaslat: tisztességes megélhetést, de nem ugyanannyi pénzből

Itt az európai minimálbér-javaslat: tisztességes megélhetést, de nem ugyanannyi pénzből

Egyes esetekben 10 évet öregedhet az agy a koronavírus-fertőzötteknél

Egyes esetekben 10 évet öregedhet az agy a koronavírus-fertőzötteknél

Teljesen bezárkózott egy Vas megyei falu, kritikus a járványhelyzet  a polgármester szerint

Teljesen bezárkózott egy Vas megyei falu, kritikus a járványhelyzet a polgármester szerint