szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan azért zárkóznak el "komoly" újságoktól, mert nem értik a bennük szereplő híreket. Hiányoznak azok a háttérinformációk, összefüggések, amik elengedhetetlenek a friss hírek megértéséhez - írja a Médiablogger.

A papírmédia számára nincs más megoldás, lehetőleg annyira meg kell magyarázni mindent, hogy a kezdők is megértsék, de a haladókat se idegesítse. Az online újságok rosszabb és egyben jobb helyzetben is vannak. Rosszabban, mert gyakrabban frissülnek a hírek, illetve jobban, mert több lehetőségük van a cikkek közti összefüggések megmutatására. Segítenek a korábbi, a témával foglalkozó cikkekre mutató linkek, a cikk alatt felsorolt kapcsolódó anyagok, a cikkhez társított címkék és kategóriák, de az igazi megoldás mégis a témaoldalak építése - véli a Médiablog szerzője.

A blogger további véleményének elolvasásához látogasson el a Médiablogra.

hvg.hu Napi merítés

Lassan lejár a névtelen hozzászólások kora

Az elmúlt években állandóan azt lehetett olvasni, hogy milyen fantasztikus, hogy a média - természetesen ide soroljuk a blogok egy részét is - már nem észosztással foglalkozik, hanem párbeszédet folytat a közönséggel. Ez mind szép, csak a gyakorlatban nem működik - olvasható a Médiablogon.

hvg.hu Napi merítés

A választás áldozata

Nem a politikai vesztesekről akarok írni, ők csak nyalogassák sebeiket. Inkább az a lehetetlen helyzet foglalkoztat, amibe a média (és annak közönsége) szorult – olvasható a Médiablogon.

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet