szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarországon a közösségi média három nagy területre osztható: közösségi oldalak, videómegosztók és a blogok. A Rabbitblog szakmai blog legfrissebb bejegyzése a közösségi média tényeikel és trendjeivel foglalkozik.

Magyarországon az internetezéssel töltött idő 15 százalékát közösségi oldalakon töltjük, hasonlóan nagy szeletet csak a Google kereső szakít még ki. Az egy látogató által a közösségi oldalakon eltöltött átlagos idő havonta közel 10 és negyed óra, a nők esetében több mint 11 és fél óra, a 15-24 évesek körében pedig közel 16 és negyed óra. Az egy látogató által eltöltött idő alapján a top tartalmak és szolgáltatások között elsősorban játékoldalakat, hírgyűjtőket, társkeresőket, videómegosztókat és az Index címlapját találjuk a közösségi oldalak és a Google mellett. A három nagy közösségi oldal közül egyedül a Facebook növekszik. Az iWiW telítettséget ért el, napi 1,2-1,3 millió egyedi látogatóval stagnál. A MyVIP 2010 elejétől kezdve hanyatlik, míg januárban még átlagosan napi 600 ezer egyedi látogató kereste fel, addig augusztusban már csupán 420 ezer - olvasható a bejegyzésben. A teljes írást elolvashatja a Rabbitblog.hu oldalon.
hvg.hu Napi merítés

Ma már nem lehet figyelmen kívül hagyni a közösségi médiát

Néhány évvel ezelőtt a civil mozgalmak javarészt utcai tüntetéseket, petíciók aláírását, vagy csoportos akciókat jelentettek. De mindez most megváltozni látszik. Egy új médiumnak köszönhetően már olyanok is kinyilvánítják a véleményüket, akik eddig nem akarták, vagy egyszerűen nem tudták - olvasható az Adrenalin blogon.

hvg.hu Tech

Jön a fészbukosított Digg.com - Kinek kell?

Nagyjából két hónapja szivárog (szivárogtatják), hogy megújul, korszerűsödik a Digg.com. Néhányan nyilván felfigyeltek a hírre, de messze nem okozott akkora felhajtást, mint a Facebook llegapróbb módosítása.

hvg.hu Napi merítés

A T-Mobile a közösségi médiában

A T-Mobile közösségi média aktivitását láthatóan átgondolt módon, hosszú távra tervezve végzi. A cég Facebook oldala mögött Hammang Henrik kommunikációs menedzser áll. A Rabbitblog szerzője vele beszélgetett.

60 mp alatt hat fiziológiai paramétert mutat meg egy új kütyü

60 mp alatt hat fiziológiai paramétert mutat meg egy új kütyü

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Le Monde: A Szputnyik vakcina Putyin politikai fegyvere, és nem fél használni

Le Monde: A Szputnyik vakcina Putyin politikai fegyvere, és nem fél használni