szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az első este a Szegedről érkező Storyville Jazz Band kezdi a bemelegítését a...

©

Az első este a Szegedről érkező Storyville Jazz Band kezdi a bemelegítését a közönségnek a XX. század elejéről származó dzsessz muzsikával. Őket követi a Hot Club Hungary az autentikus vonalat képviselve, majd az 1964-ben alakult, a hazai jazz körökben méltán ismert Molnár Dixieland Band szórakoztatja ezután a nagyérdeműt. Az első este zárásaként a Lucky Boys egy kis kellemes dixie-jazz zenével mozgatja meg a fáradhatatlan lábúakat.

A második nap is különlegesnek tűnik: az estét a Papa Jazz kezdi, őket a Freeman Jazz Band követi. Utánuk a fesztivál egyik alapítója, Apáti János zenekara, az Apáti Dixieland Band örvendezteti meg a jazz zene kedvelőit. Az est záró zenekara is csemegének ígérkezik, a Hot Jazz Band szórakoztat korai jazz, swing és revival muzsikával.
Az utolsó nap is fenomenális dzsesszünnepet ígér. Kezdi az estét a Little Jazz Band Kecskemétről, majd a Jazzsteps Brass követi őket. Utánuk lép fel a Bohém Ragtime Jazz Band, akik korábban főként ragtime zenét játszottak, azonban mára a jazztől a swingig több stílusban is otthon vannak.

A fesztivál záró akkordjait a neves Budapest Ragtime Band szólaltatja meg, akiknek a zenei előadása igazi különlegességet ígér. Az egyedi hangzású hangszereléssel megszólaló zenekar slágerekkel, paródiákkal szórakoztatja a nagyérdemű közönséget.

A fesztivál minden eseménye díjtalanul látogatható Siófok Fő terén.

www.itthon.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

50 ezer ember életét lehetne megmenteni csak Európában a légszennyezés visszaszorításával

50 ezer ember életét lehetne megmenteni csak Európában a légszennyezés visszaszorításával