szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt húsz évben egyértelművé vált, hogy összefüggés van a táplálkozásunk és a rák kialakulása között. Becslések szerint az összes daganatos megbetegedés 30-40 százalékát köthetjük a táplálkozáshoz vagy a kapcsolódó életmódbeli tényezőkhöz. Február 4. a rák elleni küzdelem világnapja.

A Rákkutatási Világalap és az Amerikai Rákkutató Intézet ajánlásai az elmúlt öt év kutatásainak eredményét összegzik. A szakemberek nyolc általános és két kiegészítő javaslatot fogalmaztak meg.

A teljes cikket elolvashatja a HVG Online új egészségportálján.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Itthon

Gyurcsányt, Orbánt és Győzikét a rákszűrésre!

Tüdőrák, vastagbélrák és emlőrák - ezekre van a legnagyobb esélye egy magyarnak. A nagy esély pedig nem kis túlzás: rákos megbetegedések tekintetében elsők vagyunk a világon. Miért nem járunk szűrésekre? És miért nem járnak a politikusaink? Bodoky György professzorral, a Szent László Kórház onkológiai osztályának főorvosával beszélgettünk régiós hátrányról, elégtelen PR-ról és alternatív kezelésekről.