szerző:
hvg.hu

Egy fiatal litván művésznő új dimenziót nyitott az újrahasznosítás terén: kiürült körömlakkos üvegekből és maradék körömlakkból készít szemet kápráztató mozaikokat és festményeket.

Mi történik, ha a körömfestés megihlet egy kreatív fiatal nőt? Agne Kisonaite összegyűjtött 5000 körömlakkot, megtervezett egy festményt, kinyomtatta a sablont, majd a színes körömlakküvegeket úgy helyezte el sorba, hogy azok kiadták a kitalált absztrakt képet. Fogta az üvegeket, és addig csiszolta egyesével különféle formájúra, míg egymás mellé helyezve őket el nem érte az áhított célt.

Ám mivel csak 1969 darabot használt fel, a maradékot sem hagyhatta kárba veszni: azokból is készített festményt, ám ezúttal nem az üvegeket használta fel, hanem a bennük lévő festékkel mázolta be a vásznat.

Agne nem most nyúlt először kozmetikumokhoz és emelte őket művészi szintre: korábban dolgozott már rúzsokkal is – írja a Vous.hu.

Last touches of #lipsticktower #artinstallation #agnearthongkong #agnekisonaite #agneart #lipsticks

AgneArt (@agneart) által közzétett fénykép,

#agneart #painting using nail polish liquid #agnekisonaite

AgneArt (@agneart) által közzétett fénykép,

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!