szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelenleg is zajlik a magyar hajós részvételével a Vendée Globe földkerülő vitorlásverseny.

Átléptem az újvilágba, a nyugati féltekére. Kifejezetten örülök neki, hogy a karácsonyt már ebben a hozzánk közelítő zónában ünnepelhetem. Induláskor nem gondoltam, hogy az ünnepekig ilyen messzire jutok, de most, hogy itt vagyok, kifejezetten boldoggá tesz

- áll a magyar építésű és fejlesztésű Spirit of Hungary hajónaplójának legfrissebb, szombat délelőtti bejegyzésében. Örömmel fogadta a szurkolók karácsonyi jókívánságait is a közösségi oldalán: "Nincs küldetéstudatom, de most már értetek is teszem, kitartok az utolsó száraz zokniig, meg még azon is túl" - írta válaszként.

©

"Besötétedett, este van, itteni karácsony este. De nekem nem ez a karácsony este, hanem amikor otthon a szeretteim odaállnak majd a fa mellé, és gondolunk egymásra" - üzente hajója fedélzetéről Fa Nándor.

A 29 tagú mezőny a nyugat-franciaországi Les Sables-d'Olonne-ból rajtolt el, és keleti irányban haladva kerüli meg a földet. A verseny honlapján közzétett adatok szerint a Spirit of Hungary továbbra is a kilencedik helyen halad, hátránya 4150 tengeri mérföld az éllovas mögött.

A magyar vitorlázó harmadik Vendée Globe-ján versenyez, amelyen a feladat egyedül, egy 60 lábas (18 méter) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a földet. Az 1992/93-as menet során Fa Nándor a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után. A rekordot a francia Francois Gabart tartja, aki a legutóbbi, 2012/13-as kiírást 78 nap 2 óra 16 perces idővel nyerte meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia