szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlönyben, aminek értelmében döntöttek a Pécsi Sport Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság sportcélú működéséhez szükséges források átcsoportosításáról.

A Magyar Közlönyből kiderül, a pénz – 890 millió forint – a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból érkezik. A kormányhatározatot jegyző Orbán Viktor ezzel a Pécsi Mecsek FC harmadosztályú focicsapatát is fenntartó Pécsi Sport Nonprofit Zrt. javára irányzott pénzt.

A Pénzügyminisztériumtól az Emmi felé áramló pénz azzal a külön kitétellel érkezik, hogy a pécsi cég külön kérelem és pályázat nélkül, 2020. július végi elszámolással használhassa fel az összeget, teszi hozzá a hírről elsőként beszámoló Népszava.

A mellékelt tervekből az is kiderül, hogy 520 millió forintot csak személyi juttatásokra fordítanának a keretből, dologi kiadásokra 300 milliót, járulékokra és szociális hozzájárulási adóra pedig 70 milliót szánnak.

Ez már a második nagy átutalás a sportklubnál, teszi hozzá a lap, december végén jelentős, kétmilliárdos sporttámogatás érkezett a Baranya megyei településre, ebből pedig 870 millió forintot a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kapott. Vagyis:

egy hónap alatt 1,76 milliárdos állami forrás érkezett a helyi focicsapat fenntartójához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak Európában

Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak Európában

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó