Tálas Andrea
Szerzőnk

Tálas Andrea

Tálas Andrea HVG Hetilap

Hármas kötés

Földcsuszamlást hozott a választás Írországban, ahol megtörte a kétpártrendszert, és potenciális kormányzati tényezővé vált a katolikus, nacionalista Sinn Féin, amely valaha az IRA terrorszervezet politikai szárnya volt.

Tálas Andrea HVG Hetilap

Birodalmi kilépegetők

II. Erzsébet engedett kedvenc unokájának, Harry hercegnek, és belement abba, hogy amerikai feleségével kilépjen az uralkodói család protokolljának szorításából.

Tálas Andrea hvg360

Nesze, ennyi

Brexit-szavazás után, Brexit-szavazás előtt, egy módosított kilépési megállapodás, egy újabb hosszabbítás – a több mint három éve tartó folytatásos szakítási dráma e heti aktuális fejezete.

Tálas Andrea HVG Hetilap

Végjáték

Mindenkinek érdeke, hogy elkerülje a britek beláthatatlan következményekkel járó rendezetlen távozását az EU-ból, ám alig két héttel a határidő előtt rengeteg a tisztázatlan kérdés, a feloldhatatlannak tűnő ellentét.

Tálas Andrea hvg360

A Bauhaus reneszánsza a kelet-németországi Dessauban

Bár alkotói alig 14 évig szárnyalhattak, ez is elegendő volt ahhoz, hogy a Bauhaus a leghíresebb, máig ható tervezőiskolává, oktatási modellé váljon. A centenáriumát ünneplő stílus szinte az eredeti fényében pompázik a kelet-németországi Dessauban. Itt látható a világ második legnagyobb Bauhaus-gyűjteménye is egy erre a célra épített múzeumban.

1 2