szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár a távolból is figyelemmel kísérhető betegünk testhőmérséklete, sőt adott esetben még riasztást is kérhetünk androidos telefonunkra.

Az egykori higanyos lázmérők kora lejárt, egyre korszerűbb eszközökkel mérhető ma már a test hőmérséklete (gondoljunk csak a homlokra helyezhető kis mérőcsíkra). Egy igencsak érdekes és hasznos eszköz a bluetoothos lázmérő is, amely egy pánttal rögzíthető mérőeszköz, ám szükség van hozzá egy ingyenes androidos alkalmazásra is.

Csak helyezzük az eszközt a beteg (vagy megfigyelendő) gyerek, esetleg idős ember testére, s az eredmények – bluetoothos kapcsolaton keresztül jól láthatóan megjelennek az androidos okostelefonon, táblagépen. A legjobb az egészben, hogy – a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően – nem is kell közvetlenül a beteg mellett állni. Az eredményt akár Celsius-fokban, akár Fahrenheitben kérhetjük, és grafikon is rajzoltatható a mérési eredmények alakulásáról. Arra is van mód, hogy riasztást kérjünk, ha a testhőmérséklet meghaladna egy előre beállított értéket.