szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyorsabban töltődnek be az oldalak, és a böngésző akkor is értesít az új e-mailről, ha meg sincs nyitva. Béta állapotban már kipróbálható az új Chrome.

Két fontos újdonságot is hoz a Google Chrome böngésző következő verziója. Az egyik a vállalat által fejlesztett, Blink névre hallgató motor, melynek alkalmazása a várakozások szerint gyorsabb JavaScript-feldolgozást, így az eddigieknél gyorsabb oldalbetöltődést jelent majd.

A másik újdonságot a továbbfejlesztett értesítési képesség jelenti. Az új funkcionalitást biztosan támogatják majd a Google saját szolgáltatásai, így például bővebb értesítést is kérhetünk majd a böngészőtől, ha új levelünk érkezik a Gmailbe, vagy emlékeztetőket küldhet nekünk a Google Naptár. Az új értesítéseket külső fejlesztők is használhatják majd a Chrome webtárhelyén közzétett alkalmazásaikban.

Értesítési központ a Chrome 28-ban
©

Érdekesség, hogy a Google úgy oldja meg a Chrome-ba épített értesítési rendszert, hogy a chrome-os webalkalmazások akkor is képesek legyenek üzeneteket küldeni a felhasználónak, amikor a böngésző maga nincs is megnyitva.

A béta verziós Chrome 28 innen tölthető le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Voksturizmus: több nyomozás is folyik még fiktív lakcímbejelentések miatt

Voksturizmus: több nyomozás is folyik még fiktív lakcímbejelentések miatt

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

Szabálysértés lehet mobilozva átkelni a zebrán Romániában

Szabálysértés lehet mobilozva átkelni a zebrán Romániában