szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb érdekes fordulat a két hete tartó NSA-botrányban: az amerikai hírszerzés állítólag már 5 éve hozzáfér a skype-os hívásokhoz és szöveges üzenetekhez.

A hírek szerint még a vállalaton belül is csak rendkívül kevesen tudtak a „Project Chess” névre hallgató megfigyelési programról, amely állítólag már a kezdetektől fogva a szélesebb körű PRISM részét képezte - írja a New York Times-ra hivatkozva a TechCorner.

Az oldal hangsúlyozza: a Skype az utóbbi években számos alkalommal nyíltan biztosította felhasználóit a privát szférájuk legmagasabb fokú tiszteletben tartásáról, éppen ezért ha valósnak bizonyul az információ, az nagy csapást mérhet a szolgáltatásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!