szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi app megmutatja, ki próbálta meg – illetéktelenül – oldani a telefonunk zárolását.

Lehet, hogy a távollétünkben valaki úgy próbálta meg kitalálni androidos telefonunkat védő jelszavunkat, hogy mi arról nem is tudtunk. Nos, ennek véget vethetünk, ha telepítjük a Hidden Eye nevű appot.

Ez az alkalmazás fotót készít arról, aki helytelen PIN kódot vagy mintázatot ad meg telefonunkon. Valamennyi sikertelen próbálkozás után készül egy fénykép, és ha ez háromszor megtörtént (és mi is úgy állítottuk be az appot), csengőhanggal is figyelmeztet, valami nagyon nincs rendben.

A fotóval együtt a dátumot és az időpontot is rögzíti, így pontosan tudható, mikor történt a „behatolási kísérlet”. Valamennyi fotót elmenti a fényképek közé, sőt ha a Dropbox-szinkronizáció is be van állítva, akkor felhőbe is felkerülnek a képek.

©

Az appot akkor is használhatjuk, ha nem volna kamera a készülék frontoldalán, ilyenkor persze csak egy feketeség van a fotó helyén, viszont három sikertelen próbálkozás után hanggal riaszt a telefon.

A Hidden Eye alkalmazás csak akkor működik, ha a jelszó több mint négy karakter.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

"Nincs elvi akadálya", hogy a szennyezéssel együtt adják el az Illatos úti telepet

"Nincs elvi akadálya", hogy a szennyezéssel együtt adják el az Illatos úti telepet

Zöld rendszám és 394 lóerő: itt az új BMW 545e

Zöld rendszám és 394 lóerő: itt az új BMW 545e