szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Nem csak az internet-előfizetés határozza meg, hogy milyen erős az otthoni vagy irodai wifi jele, hanem a router elhelyezése is. A tökéletes hely kiválasztásában nyújt segítséget ez az ingyenes alkalmazás.

Mindannyian azt szeretnénk, hogy az otthoni vagy akár az irodai router minél erősebb jelet biztosítson. A lehető legjobb wifikapcsolat kialakításához már készült egy igen érdekes és precíz alkalmazás, de az Androidra ingyen letölthető Wifi Analyzer használata egy fokkal könnyebb és hasznosabb is. Megnyitása után ugyanis azonnal látható az összes elérhető wifi-kapcsolatot, így nem csak otthon vagy az irodában, de akár az utcán is tesztelhető vele, hogy melyik wifivel kap gyorsabb netet.

©

A wifi jelének erősségét a negatív számokkal jelzett dBm értékkel adják meg: tehát saját wifijének jele minél közelebb van a nullához, annál jobb, így például a -30 sokkal jobb, mint a -60. Érdemes tesztelni, hogy egy adott helyre rakva a routert hol erős és hol gyenge a jel, illetve érdemes a lakás néhány pontján elhelyezni a routert, és tesztelni, hogy azo(ko)n a helye(ke)n, ahol általában netezünk, melyik esetben erősebb a kapott jel.

A képernyő alsó felében öt elrendezést is választhat (különböző grafikonok, csillagok, dBm értékek, sebességmérő), attól függően, hogy melyik a szimpatikusabb és átláthatóbb jelzés a jelerősséghez. Ha megvan a router optimális helye, akkor még akad néhány tanácsunk, az itt olvasható tippekkel ugyanis még jobb lesz a wifije.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon

Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon

Igen furcsa légkört fedeztek fel egy exobolygó körül

Igen furcsa légkört fedeztek fel egy exobolygó körül

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben