Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Két éve hozták létre, de itthon sokaknak még mindig ismeretlenül cseng a TikTok nevű közösségi alkalmazás neve. A program tőlünk keletebbre és nyugatabbra is hódít már, és kezd előretörni Magyarországon is.

A Snapchat, a YouTube, az Instagram, de még a Facebook alkalmazást is megelőzte októberben az Egyesült Államokban a TikTok: csak ott 3,81 millióan töltötték le október folyamán – derül ki az alkalmazáspiacot figyelő SensorTower által közzétett adatokból. A nemzetközi appboltokat böngészve kiderül: az TikTok többek között Japánban, Németországban és Oroszországban is a letöltési listák élmezőnyében található.

©

A kínai ByteDance által fejlesztett, az ázsiai országban Doujin (Toujin) néven is ismert alkalmazás egy kifejezetten rövid felvételek készítésére és megosztására használható videómegosztó. A szolgáltatásban a rövid, sokszor csak pár másodperces klipek mellett – a Facebookhoz hasonlóan – az élő közvetítés is egyre népszerűbb műfaj. Kínában a maga kategóriájában szűk másfél év alatt vált a legnépszerűbbé. Globális előretörését most nem kis részben annak köszönheti, hogy a pekingi vállalat tavaly év végén felvásárolta a Musical.ly platformot, majd a korábban nagy tábort begyűjtö klipkészítő funkcióit három hónapja beépítette a TikTokba.

A rendszerben a legnépszerűbb felhasználók 10-50 milliós rajongói táborral rendelkeznek. Kifejezetten sokan vannak köztük a 18-20 évnél is fiatalabbak.

A minden más közösségi alkalmazást maga mögé utasító TikTok fejlesztői júniusban adtak hírt az 500 milliós (aktív) felhasználószám eléréséről. Nem lennénk meglepve, ha év végére összejönne az 1 milliárd is. A felhasználók a visszajelzések alapján kifejezetten meg vannak elégedve a sokmilliónyi 4-5 csillagos értékeléssel rendelkező appal.

Az androidosok a Play áruházból, az iPhone-osok az App Store-ból tölthetik le az ingyenes alkalmazást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány miatt megvágják a létszámot az ELTE kollégiumaiban

A járvány miatt megvágják a létszámot az ELTE kollégiumaiban

Spanyolország a vírussal, az exkirály a korrupciós botránnyal küzd

Spanyolország a vírussal, az exkirály a korrupciós botránnyal küzd

Miért jöttek vissza Magyarországra a medvék, farkasok, hiúzok?

Miért jöttek vissza Magyarországra a medvék, farkasok, hiúzok?