szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még 2017 novemberében jelentette be a YouTube, hogy az Instagram mintájára jönnek a YouTube Történetek. Van azonban néhány fontos különbség a két funkció között.

2017 novemberében egy igen meglepő dolgot talált ki a YouTube. A platform elindította a saját Történetek funkcióját, hasonlót, mint amit az Instagram is használ. A kettő között azonban van néhány igen fontos különbség.

A YouTube Történetek hét napig láthatóak az oldalon, és a feliratkozott és nem feliratkozott felhasználóknak egyaránt megjelenik. A rajongók ezekre reagálhatnak, kérdéseket tehetnek fel az alkotóknak, akik erre nyilvánosan válaszolhatnak. A készítőknek ez jó lehetőség arra, hogy betekintést engedjenek például a videók kulisszái mögé, vagy egy közelgő új videót promózzanak.

Az év elején még csak néhány csatorna használhatta teszt jelleggel a Történeteket, mostantól azonban bárki megteheti ezt, akinek van legalább 10 ezer feliratkozója. Az alkotók azonban vegyes érzésekkel fogadták az új funkciót.

©

A Redditen volt, aki megjegyezte: előbb a meglévő problémák megoldására kellene fókuszálnia a fejlesztőknek, és csak azután elindítani egy új funkciót. De olyan is volt, aki szerint a YouTube akkor "élhetne túl", ha nem másolná le más szolgáltatások funkcióit.

A YouTube Történetek csak a mobilos alkalmazásban érhető el. A készítésükhöz a kamera ikonjára bökve kell kiválasztani a Történetek létrehozása opciót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Hogyan tárgyaljunk emberek különböző típusaival?

Hogyan tárgyaljunk emberek különböző típusaival?

Tagesspiegel: Magyarország, ahol a nacionalizmus képtelen kezelni a járványt

Tagesspiegel: Magyarország, ahol a nacionalizmus képtelen kezelni a járványt